Ålderskategorier

På AIK Fotbolls hemmamatcher på Friends Arena och Skytteholms IP har vi fyra olika ålderskategorier då det gäller köp av matchbiljetter. Dessa ålders-kategorier gäller även i de fall då vi spelar hemmamatcher på andra arenor.
Publiken anläŠnder till Friends Arena för fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och IFK Gšöteborg den 31 mars 2014 i Solna.
Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån / kod ME / 82676

Barn under 5 år (d v s till och med det år som man fyller 4) som sitter i förälders knä välkomnas in på AIK Fotbolls hemmamatcher utan egen matchbiljett (max ett barn per förälder). Under 2018 räknas alltså du som är född 2014 eller senare till AIK Fotbolls kategori “barn under 5 år”. Dessa platser gäller i mån av plats på våra allsvenska hemmamatcher, men inte på derbyn eller slutsålda matcher.

Barn/ungdom mellan 5 och 16 år (d v s från och med det år som man fyller 5 till och med det år då man fyller 16) räknas i AIK Fotbolls sammanhang som barn/ungdom när det gäller entrépriser/årskort. Under 2018 räknas alltså du som är född 2002 eller senare till AIK Fotbolls kategori “barn/ungdom mellan 5 och 16 år”.

Från och med det år som man fyller 17 räknas man som vuxen när det gäller entrépriser/årskort. Under 2018 räknas alltså du som är född 2001 eller tidigare till AIK Fotbolls kategori “vuxen”.

Ålderspensionär räknas man från det år som man fyller 65 år när det gäller entrépriser/årskort. Under 2018 räknas alltså du som är född 1953 eller tidigare till AIK Fotbolls kategori “pensionär”. När det gäller förtidspensionärer och sjukpensionärer går AIK Fotboll på Försäkringskassans riktlinjer. Är du osäker på om du faller under kategorin pensionär? Kontakta Gabriel Niklasson på gabriel@aik.se.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018