Monika Perunicic, Bandhagen
  • Fjärdedomare
    --

AIK hänger på i tabelltoppen

AIK besegrade Assi IF med 2-0 i Elitettan efter att Loreta Kullashi svarat för båda målen i den andra halvleken. Segern inför 213 åskådare på Skytteholms IP i Solna innebär att AIK hänger på i tabelltoppen.
35406991155_ea5fe19cb7_o

Det var två lag som verkligen försökta spela fotboll genom ett fint passningsspel och det är ingen tvekan om att AIK årgång 2017 är ett av klubbens mest bollskickliga upplagor. I den sjunde minuten lyfte Caroline Röstlund fram en boll mot Sarah Storck, men målvakten Christina Dineson var först på bollen och fångade in den.

När matchklockan närmade sig en halvtimme spelad fick Sarah Storck en löpboll på högerkanten av Loreta Kullashi. AIK:s sprinter tog sig in i straffområdet och avslutade med ett markskott strax utanför den närmaste stolpen som fick vissa i publiken att tro att det var 1-0. Mållöst i paus, men känslan var att det var AIK som mer och mer förde spelet.

Assi IF inledde den andra halvleken med ett stort bollinnehav på AIK:s planhalva och arbetade fram två hörnor under de första fem minuterna och efter den andra blev det farligt då Emilia Lundqvist fick iväg ett skott som seglade strax utanför det vänstra krysset. I den 55:e minuten kom Josefine Hansson igenom på högerkanten och svarade för ett vasst avslut mot den bortre stolpen, men Hanna Persson stoppade elegant bollen med högerhanden. Räddningen kan mycket väl ha varit helt matchavgörande då det istället för 0-1 var 1-0 53 sekunder senare efter att Matilda Rosqvist från vänsterkanten måttat ett perfekt inlägg som Loreta Kullashi med huvudet styrde in i den högra gaveln utan chans för målvakten.

Assi skapade ett farligt frisparksläge i den 66:e minuten som Fernanda da Silva tog hand om och sköt över muren, men Hanna Persson styrde under ribban bollen till en resultatlös hörna. AIK-spelarna var väl medvetna om matchens vikt och kämpade hårt för att behålla de tre poängen. I den 77:e minuten var Sarah Storck nära att runda målvakten, men Christina Dineson lyckades plocka bollen framför fötterna på AIK-forwarden. Två minuter senare slog Linda Augustsson upp en långboll på vänsterkanten som Sarah Storck stal från en försvarare och satte full fart in i straffområdet där hon fälldes av målvakten och bollen rullade vidare till Loreta Kullashi som placerade in den i det tomma målet.

Domaren valde dock att blåsa för straffspark istället för fördel av boll och Loreta Kullashi stegade fram till elvameterspunkten där hon fick stå länge innan domaren gav klartecken. AIK:s skyttedrottning darrade dock inte utan sköt kraftfullt in bollen i mål. 2-0-målet säkrade segern och AIK hänger på i tabelltoppen.