• Fjärdedomare
    Farouk Nehdi
2018.05.14, kl 19:00

Sen kvittering bröt AIK:s hemmasvit

Efter en säsongsstart med fyra raka vinster och 443 minuter utan insläppt mål på Friends Arena bröts AIK:s segersvit mot Östersunds FK. Matchen i den åttonde allsvenska omgången slutade 1–1 (1–0) sedan gästerna kvitterat på frispark i slutskedet.
Lagbild AIK-Östersund

AIK:s startelva

15

Matchinledningen är spelmässigt jämn och båda lagen kommer till ett par nästan-lägen, utan att riktigt nå ända fram. Via två farliga frisparkslägen skjuter Nabil Bahoui in sig i matchen, men distansskotten blir resultatlösa.

21

Mål AIK! Det visar sig bli tredje gången gillt för ”Nabbe”, även om det den här gången inte krävs någon större kraft för att skicka bollen i nät. Noah Sonko-Sundberg misslyckas helt med en passning till sin målvakt Andreas Andersson och friställer istället sin förre lagkompis Anton Salétros. Salétros skott räddas dock av en utrusande Andersson, men inte bättre än att Bahoui kan ta hand om returen och behärskat raka in ledningsmålet, 27-åringens tredje allsvenska fullträff säsongen 2018.

42

AIK behåller taktpinnen i den första halvleken och tre minuter före paus får hemmalaget ett ypperligt läge att öka på ledningen när Anton Salétros efter en kvick omställning frispelar Tarik Elyounoussi, men Andreas Andersson tippar avslutet över ribban.

65

Starten på andra halvlek blir allt mer böljande. AIK kommer runt på kanterna och kan vid ett par tillfällen sånär öka på ledningen, men även Östersund har en del omställningar som oroar. Ju längre halvleken lider desto mer lyckas gästerna trycka ner AIK på egen planhalva och Budimir Janošević och hans backlinje får slita allt hårdare för att freda sitt mål.

84

Mål Östersund. Efter en olycklig touch i AIK-muren ändrar Saman Ghoddos frispark från 30 meter riktning och styrs i mål bakom Janošević.

90

AIK lyckas inte svara målmässigt (närmast är inhoppande Henok Goitom, men hans konstspark från strax utanför straffområdet kan styras undan av målvakt Andersson). Efter åtta raka allsvenska hemmasegrar – fyra sista matcherna 2017 och fyra första 2018 – får AIK den här måndagskvällen nöja sig med en poäng.

Text: Olle Östman