2017.11.07, kl 09:00

AIK Ungdomsfotboll presenterar på internationell kongress

Internationell kongress om komplexa system i sport.

I utvecklingsarbetet med spelarutvecklingsplanen, att få ut den tydligare i verksamheten och med en pedagogik som i allt väsentligt går i linje med denna har AIK förutom att internt bedriva två parallella doktorsavhandlingar (i samarbete med Sheffield Hallam Uni och University of Queensland) även enskilt och med andra klubbar utfört fältstudier och formulerat abstrakt kring detta och som sedan har uppmärksammats såväl nationellt som internationellt. Detta stod klart när vi i mitten utav juli fick besked om att administrationen för kongressen Komplexa System i Sport godkände och bjöd in AIK att presentera vid detta av INEFC (Institute Nacional d’Educació Física de Catalunia) arrangerade tillfälle.

Presentationen var en sammanfattning av våra egna doktorsavhandlingar, vårat eget utvecklingsarbete samt fältstudier gjorda tillsammans med FC Barcelona Team Sports Department.
För de som kommer ihåg mötet mellan AIK och FCB under Lennart Johansson Academy Trophy kanske lade märke till vår forskningskoordinator James hektiskt springandes och bärandes på GPS-utrustning. Utrustning de bägge lagen använde under denna match och som analyserats med ingången att mäta graden av synkronisering i laget.

Utöver detta gav kongressen en hel del intressanta delar att ta med oss för att ytterligare stärka AIK, där innehåll i våra interna tränarutbildningar och spelarutvecklingsplanen är där detta främst kommer att få effekt – och därav såklart i vår praktik med spelarutvecklingen och hur vi ytterligare förstärker vårat sätt att spela fotboll som det primära målet.

Det har arbetats väldigt hårt med detta under 2017 och där vi hoppas att detta kommer ut i praktiken och får rejäl effekt på spelarutvecklingen under 2018.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll