Det kom ett mejl till AIK Fotboll

2018.06.28, kl 13:00
AIK Fotboll mottog innan sommaren ett mejl från Barnens Ö som efterfrågade fritidskläder och material som kunde användas i deras aktiviteter under somrarna. I förra veckan levererade klubben två vagnar av leksaker, material och fotbollskläder till den välkända och uppskattade verksamheten.

“Barnen är mycket glada över alla nya leksaker och fotbollar. Det här är saker som kommer användas många somrar framöver här på Barnens Ö.” Eero Malmgren, Barnens Ö

Stiftelsen Barnens Dag och Barnens Ö
Stiftelsen Barnens Dag har en hundraårig spännande historia och upprinnelsen till kolloverksamheten går ännu längre tillbaka, då den startade redan med folkskolans intåg på 1880-talet. År 1905 byggdes det första huset för kollo på Barnens Ö. Barnens Dags Förening i Stockholm blev en paraplyorganisation för alla sommarlovsföreningar. Barnens Dag drog varje år igång omfattande aktiviteter och karnevaler med flera tusen utklädda barn som samlade in pengar. Stora summor pengar samlades in i början av 1900-talet och 1911 köptes det som idag kallas Barnens Ö in.
Barnens Ö består av 650 hektar mark och cirka 3.3 mil stränder på Granö, Lingslätö och Salnö i Stockholms norra skärgård. Senare inköptes även Fiskeboda utanför Katrineholm för barn som inte tålde havsluft. Idag finns över 400 hus på Barnens Ö. Under 1980-talet byggdes kurs- och konferensverksamhet upp på både Barnens Ö och Fiskeboda.  Stiftelsen Barnens Dag bildades 1980 och övertog då Barnens Dags Förenings egendomar på Barnens Ö och Fiskeboda i Katrineholms kommun. Syftet är att främja verksamhet för barn och ungdom samt att äga och förvalta egendomarna på Barnens Ö och Fiskeboda för verksamhet året om.
AIK Fotboll är stolta över att ha fått frågan och att vi har kunnat bidra med dessa gåvor till en sådan viktig och betydelsefull verksamhet.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll