AIK fortsatt obesegrade

2018.02.19, kl 09:55
AIK vann träningsmatchen mot Brommapojkarna med 1-0 efter mål av Emma Engström i slutet av första halvlek. AIK fortsätter att spela bra i defensiva arbetet och har ännu inte släppt in mål under 2018.
1

AIK gjorde avspark i sina vita tröjor på ett soldränkt Grimsta IP med klara vårkänslor i luften. AIK startade mycket piggare än man tidigare gjort under året. Ett par halvchanser hann man vaska fram innan BP fick den klaraste målchansen. En fin djupledsboll nådde en icke offsidestående forward som försökte rulla förbi Hanna Persson i AIK-målet. Persson svarade dock för en enastående enhandsräddning ut till en resultatlös hörna för BP.

20

Bortalaget AIK satte hög press på BP som fick hålla sig till kontringsspel. AIK visade upp många fina kombinationsspel i sitt anfallsspel. Med bättre skärpa borde bortalaget kunna fått in bollen i mål. Emma Engström serverade sin anfallskollega Therese Simonsson ett fint läge, men avslutet seglade tätt, tätt över ribban. Bara minuterna senare trodde de flesta att det skulle bli mål. Petra Sundqvist i samarbete med Madeleine Stegius kom till avslutsläge, men Brommapojkarnas målvakt, Nichole Persson, kunde rädda bollen men inte bättre än att Rubi Jansson som hårt uppvaktad lyckades avsluta mitt på liggande BP-målvakt.

40321916281_864a75c9f0_o

Emma Engström matchhjälte för AIK.

40

Det var just Nichole Persson i Brommapojkarna som höll matchen i liv. Målvakten stod för flera bra räddningar under första halvlek. Men i minut 40 kunde hon inte freda sitt mål längre. Therese Simonsson jobbade hårt ute på vänsterkanten och hittade in till en centralt stående Emma Engström som kliniskt avslutade i målvaktens högra hörn. Bara minuten senare var Engström nära att bli tvåmålsskytt men fick se sin nick smita precis utanför vänstra krysset. Även Petra Sundqvist försöka utöka ledningen i slutet av halvleken, men Nichole Persson lyckades tippa bollen i ribban.

46

Andra halvlek blev inte lika välspelad som första. Hemmalaget orkade inte riktigt stå upp mot ett hårt arbetande bortalag som kontrollerade sina motståndare tämligen bekvämt. Halvlekens behållning stod inbytte Clara Härdling för när hon bröt sig loss på högerkanten och tunnlade sin försvarare när hon passade fram Madeleine Stegius i bra läge. Dock hann BP få undan bollen till hörna som inte resulterade i några farligheter. AIK hade några halvbra chanser att utöka sin ledning, men skärpan fanns inte riktigt där idag.

90

BP kom aldrig till några farliga målchanser i den andra halvleken och Matilda Åsard som byttes in i halvtid behövde aldrig ingripa. AIK visade återigen upp ett bra försvarsspel och har ännu inte släppt in något mål under 2018. Nästa vecka åker laget till Eskilstuna för att ta sig an före detta kollegan Loreta Kullashis allsvenska Eskilstuna United vilket blir en bra värdemätare för laget.

AIK:s damlag spelar 2018 i Elitettan och serien startar söndagen den 15 april då man tar emot Umeå IK FF hemma på Skytteholms IP. För er som vill heja fram laget under hela året finns nu ett årskort för endast 200 kr som ger entré till samtliga 13 hemmamatcher i serien.

Årskortet köps enklast via denna sida. Köper du årskort till herrlagets matcher kan du välja att lägga till ett årskort till damlagets matcher för endast 100 kr.