AIK fortsätter jaga andraplatsen

2017.09.23, kl 18:33
AIK besegrade IF Böljan med 4-0 (1-0) på Skytteholms IP och gick därmed upp på tredje plats i tabellen. Siktet är med sex omgångar kvar inställt på andraplatsen som ger avancemang till Damallsvenskan.

Skytteholms IP firade under helgen 50 år som idrottsplats i Solna och matchen var damlagets första på den nylagda konstgräsplanen. AIK var nära att få en drömstart då Sandra Lindkvist i den tredje minuten vara nära att sätta bollen i mål, men avslutet från den högra delen av straffområdet passerade precis utanför den bortre, vänstra stolpen. Sarah Storck var som vanligt aktiv och löpvillig och i den tionde minuten tog hon sig fram på högerkanten och spelade in bollen framför mål. Vid den bortre stolpen fick Amanda Nildén tag i bollen och spelade in till Emma Engström vars skott räddades av en försvarare på mållinjen.

Nästa målchans kom i den 19:e minuten och återigen var det Sarah Storck som låg bakom målchansen då hon tog sig fram längs vänsterkanten och spelade in till Emma Engström vars skott täcktes till en resultatlös hörna. AIK fortsatte att föra spelet och i den 28:e minuten tog sig Sarah Storck in i straffområdet och stoppades bryskt av Jennifer Andersson och domaren Ulrica Löv signalerade för straffspark. Sarah Storck tog själv hand om bollen och firade fredagens födelsedag med att otagbart sätta bollen i den vänstra gaveln.

Efter AIK:s ledningsmål tog IF Böljan över mycket av avslutningen av den första halvleken. I den 32:a minuten slog Ida Lindqvist en frispark från långt håll som stenhårt slog i ribban bakom Hanna Persson. I den 36:e minuten tilldömdes AIK en frispark i bra läge, men Nicole Modins avslut gick långt utanför mål. Ytterligare två minuter senare lyfte IF Böljan in bollen i AIK:s straffområde och lagkapten Madeleine Rohr nickade bollen bakåt mot det öppna AIK-målet, men bollen seglade strax utanför Hanna Perssons högra stolpe. Marginalerna var under några minuter på AIK:s sida. I den 39:e minuten tilldömdes gästerna en frispark i AIK:s straffområde efter att AIK-målvakten plockat upp bollen två gånger. Frisparken halvräddades av Hanna Persson och på mållinjen lyckades Elin Wahlström nicka bort bollen från det farliga området.

AIK jagade det viktiga 2-0-målet som mer eller mindre skulle avgöra matchen och i den 50:e minuten lyfte hörnspecialisten Amanda Nildén in en högerhörna mot den bortre stolpen där Madeleine Rohr satte pannan till och 2-0 var ett faktum. Målet gav AIK det välbehövliga självförtroendet att fortsätta satsa framåt och i den 60:e minuten lyfte Amanda Nildén in en frispark från högerkanten efter att Sarah Storck onödigt gjorts ned. Bollen missbedömdes av målvakten Jasmine Strandberg och Madeleine Rohr kunde enkelt nicka in 3-0 i det övergivna målet.

Tre minuter senare var Sarah Storck nära att öka på ledningen, men hennes nick ur fritt läge gick över målet. IF Böljans bästa målchans i den andra halvleken kom i den 64:e minuten då Alexandra Franzén i fritt läge framför Hanna Persson inte fick riktig träff på  bollen som rullade utanför den högra stolpen. I matchminut 66 var Sarah Storck återigen nära att göra sitt andra mål för eftermiddagen då hon på volley avslutade efter att ha nått Amanda Nildéns inspel, men bollen gick utanför den högra stolpen. 4-0 skulle dock komma och återigen efter en fast situation då Matilda Rosqvist i den 79:e minuten lyfte in en frispark från mittplan som inhopparen Petra Sundqvist nådde högst på och bollen seglade in i bortamålet och slutresultatet var därmed fastställt.