2018.03.20, kl 15:22

AIK Fotboll utvalda att tillhöra exklusiv skara

Det har nog inte undgått någon att AIK Fotboll i år spelar i material från Nike. Succén för både det svarta och vita matchstället har varit monumental och har som tidigare nämnts rönt stor uppmärksamhet både i AIK-kretsar, nationellt och internationellt. Något som innebär att AIK nu får chansen att ingå i en exklusiv skara tillsammans med europeiska storklubbar när årets matchtröja släpps.

AIK en av få utvalda klubbar

Tidigare år har AIK Fotbolls damer och herrar spelat i en tröja som i grund och botten är en replika-tröja. Detta förändras från säsongen 2018 då AIK Fotboll är en av ett fåtal utvalda klubbar som valts ut att spela med tröjor i Nike´s  nya AeroSwift-teknologi. Bland andra utvalda klubbar märks FC Barcelona, Paris Saint-Germain FC, Tottenham Hotspur FC, Chelsea FC, AS Roma och Atlético Madrid.

Tröjorna i nya AeroSwift-teknologin är Nike´s mest avancerade tröjor hittills och är bland annat 10% lättare än tidigare Nike-modeller, är tåligare, stöter bort svett 20% snabbare och torkar 25% snabbare. Läs mer om mer AeroSwift-teknologin här.

kvadrat

The Nike Swoosh i silikon på AIK:s AeroSwift-tröja

Ekologiskt hållbara matchkläder

AIK Fotbolls matchkläder från Nike är framtagna för att göra minimal påverkan på miljön genom användning av återvunnen polyester som utvinns ur återvunna plastflaskor. Varje matchställ motsvarar ungefär 16 återvunna plastflaskor.

Kommer man kunna köpa tröjan?

Ja, tack vare ett bra samarbete med Nike så har vi lyckats lösa möjligheten att välja om man vill köpa en “Revolution – official supporter jersey” vilket motsvarar tidigare års matchtröjor eller den mer exklusiva varianten Aeroswift – official player jersey som spelarna bär. Spelarvarianten finns dock i en ganska begränsad upplaga. Båda tröjorna har det oerhört detaljrika och mest naturtrogna klubbmärke som någonsin suttit på en AIK-tröja men skiljer sig något i textur. Läs mer om klubbmärket här.


WhatsApp Image 2018-03-14 at 14.56.58(1)

AIK:s klubbmärke på nya tröjan

Tröjorna släpps fredagen den 23 mars kl 10:00 i AIK shop och på www.aikshop.se

Revolution – official supporter jersey 699 kr
Aeroswift – official player jersey 1099 kr

Text: Tobias Larsson

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll