AIK framgångsrika i årets Gothia Cup

2018.07.22, kl 11:52
Till årets Gothia Cup åkte AIK Ungdomsfotboll söderut till Göteborg med nio deltagande lag. AIK representerades av fem flicklag och fyra pojklag.

Vi skördade framgångar under årets upplaga där hela åtta av våra nio lag tog sig vidare till A-slutspel. Vi ställde även upp med lag i inbjudningsklasserna SEF-Trophy och Gothia Trophy Boys och Girls 17-klasserna.

Vi börjar med våra flicklag som var framgångsrika då de nådde två semifinaler och en final. F17 gick till semifinal i Gothia Trophy G17-klassen och F05 förlorade i semifinalen i G13-klassen. F06 tog sig obesegrade hela vägen till final i sin klass där man förlorade finalen med 5-4 mot KVF Segeberg.

Vi har fått intervjua Malin Ericsson som är chefstränare för AIK:s flickverksamhet om framgångarna i Gothia Cup.

Flicksidan gjorde väldigt bra ifrån sig med två semifinaler och en finalplats, hur kommer det sig?
-Ledare och spelare har tillsammans arbetat med ett stort engagemang och nyfikenhet i varje träning och match. Det finns ett ständigt driv att vidareutveckla verksamheten, alltifrån stora delar till små detaljer. En stor eloge till alla spelare och ledare som har genomfört turneringen på ett föredömligt sätt.

Även vår pojksida skördade framgångar då vårt U15-lag vann SEF Trophy klassen då man gick obesegrade under hela turneringen. Man gjorde 18 mål och släppte endast in två mål och hade en målskillnad på +16.

Vi har även fått några ord med Peter Wennberg som är utvecklingsansvarig i AIK Fotboll.

P15 vann SEF Trophy klassen och klubben har haft många framgångsrika lag den senaste tiden. Hur kommer det sig?
-Det handlar om att AIK har en tydlig idé om hur vi spelar. Det vi gör varje dag i träning omsätts i match. Det skapar trygghet för tränare och spelare. Vi spelar med hög igenkännlighetsfaktor. Utifrån en tydlig spelidé kan vi också anpassa vårt sätt att angripa varje unik match, taktisk flexibilitet genomsyrar vår utbildning av framtida elitspelare.

Föreningen fick även pris för att ha deltagit i Gothia Cup de senaste 30 åren utan uppehåll. Ett pris som vi ödmjukt tackar för.