2018.08.01, kl 12:58

AIK U19 vidare till slutspelsserien

AIK U19 har genom sin fjärdeplats i vårserien kvalificerat sig till den allsvenska slutspelsserien som de kommer att spela under hösten.

U19-lagets resultat i vårserien på 13 matcher var 7 vinster, 1 oavgjord och 5 förluster med en målskillnad på +5 då de gjorde 27 mål och hade 22 insläppta. Vi har intervjuat Elie Mineirji som är ansvarig för U19-laget och frågat om hans tankar från vårens seriespel samt vad som är målsättningen för höstens slutspelsserie.

Hur tycker du att det gick under våren?
– I stort sett gick det bra. Vi hade väldigt många toppar och några mindre bra prestationer. Vi lyckades med vår målsättning att bli topp-7 (slutade 4a) så att vi nu under hösten får spela mot de bästa lagen i Sverige.

Vad anser du är lagets styrkor?
– Vi har många skickliga spelare och kan ha ett stort kontrollerat bollinnehav och ett tajt försvar. Målchanserna skapas på många olika sätt där hela laget är involverad.

Vad är målsättningen inför slutspelsserien?
– Vi spelar alltid för att vinna och gör vi det tillräckligt ofta så kommer vi att vara ett topp-lag. Vi kommer samtidigt inte tumma på att spela en utvecklande/utmanande fotboll så att spelarna ska kunna ta med sig det inför deras fortsatta karriär.

Lördagen den 4 augusti, kl 12:00 är det dags för den första matchen i slutspelsserien då Hammarby kommer på besök till Skytteholms IP i Solna.

För att se hela spelschemat för U19 så kan ni besöka länken nedan:
https://www2.svenskfotboll.se/cuper-och-serier/spelprogramresultat/?scr=table&ftid=71281

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll