AIK Ungdomsfotboll bidrar till landslagen

2017.12.11, kl 16:19
I början av december hade landslagen i åldrarna P00-P02 landslagsläger på Bosön och AIK Ungdomsfotboll hade flest spelare på plats av samtliga Stockholmsklubbar. Totalt var 15 AIK:are på plats och representerade klubben och vi pratade med AIK Ungdomsakademis chefstränare Elie Mineirji.

Hela 15 spelare uttagna till landslagslägren, hur förklarar du det?
– Ett hårt och bra jobb av tränare, ledare och framför allt av spelarna under säsongen 2017 gör att spelarnas prestationer pekar uppåt och belönas bland annat av att få vara med kring landslagets verksamhet. Vi har en akademi som ger spelarna en bra utvecklingsmiljö och det ger resultat där spelarna kan ta nya steg och blir konkurrensmässiga både i landslagssammanhang och framtida seniorsammanhang.

Du och dina kollegor måste vara nöjd med ert arbete.
– Jobbet som vi alla gör från sportchefer, scouter, tränare och övriga ledare där vi får se spelarna ta nästa steg i utvecklingen är den största tillfredsställelsen. Viktigast för oss är vad spelarna gör i sin hemmamiljö, d v s i AIK, och belönas det sedan med representation i landslag och träning/match med AIK A eller andra seniorlag på hög nivå så är det bästa kvittot som vi kan få för vår verksamhet.

Varför har vi fler spelare uttagna till landslagssamlingarna än de andra Stockholmsklubbarna?
– Akademierna i Stockholm och övriga landet gör ett mycket bra jobb med spelarutvecklingen. Här triggar vi varandra där vi i vissa områden konkurrerar och i andra försöker hjälpa varandra, allt för att utveckla svensk fotboll. Att vi har många spelare med i år och haft det under de senaste åren är vi självklart glada och stolta över.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll