AIK:s första besök på Färöarna

2017.06.28, kl 18:34
AIK har spelat i samtliga av de större cupturneringarna i Europa sedan debuten i Bryssel hösten 1965 i den av Uefa då arrangerade Mässcupen. Många länder har besökts under de snart 52 år som passerat sedan dess, men då AIK ställs mot KÍ Klaksvík i den första kvalomgången till Uefa Europa League så är det första gången som Gnaget besöker Färöarna.

Säsongen 2017/2018 är AIK:s 24:e säsong i de större europacuperna och Färöarna blir det 34:e landet som AIK besöker för en bortamatch i en turnering arrangerad av Uefa. Island är det land som AIK har besökt flest gånger, mellan 1996 och 2012 var AIK på den nordliga ön i Atlanten vid fyra tillfällen. Fyra länder har besökts vid tre tillfällen; Danmark, Spanien, Italien och Grekland.

Går AIK vidare från den första kvalomgången mot KÍ Klaksvík ställs man mot antingen FK Željezničar från Bosnien och Hercegovina eller FK Zeta från Montenegro i nästa omgång. AIK har inte besökt något av dessa länder i samband med en stor Uefa-turnering tidigare.

Länderna som AIK har besökt i de större cuperna arrangerade av Uefa: Armenien, Belgien, Bulgarien, Danmark, England, Finland, Frankrike, Färöarna, Gibraltar, Grekland, Holland, Island, Israel, Italien, Kazakstan, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nordirland, Norge, Polen, Ryssland, Schweiz, Skottland, Slovenien, Sovjetunionen, Spanien, Tjeckien, Tjeckoslovakien, Turkiet, Ukraina, Vitryssland, Västtyskland och Wales.

Returmatchen mellan AIK och KÍ Klaksvík spelas torsdagen den 6 juli 2017, kl 19:00 på Friends Arena. Biljetter till UEL-matchen köps enklast via denna sida.

Söndagen den 2 juli 2017, kl 17:30 spelar AIK en viktig hemmamatch i Allsvenskan då Östersunds FK gästar Friends Arena i omstarten av serien. AIK ligger på fjärde plats och jagar serieledande Malmö FF. Biljetter till matchen köps enklast via denna sida.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll