Förutsättningarna inför cupsöndagen

2017.03.04, kl 11:01
AIK tar söndagen den 5 mars 2017 emot Dalkurd FF i den avslutande gruppspelsmatchen i Svenska cupen 2016/17. Matchen spelas inför fullsatta läktare på Skytteholms IP i Solna och lagen gör upp om att ta sig vidare till kvartsfinal. Vi tar en titt på förutsättningarna inför den dramatiska cupmatchen.

Seger för AIK
AIK går vidare till kvartsfinal med 9 inspelade poäng.

Oavgjort
AIK går vidare till kvartsfinal med 7 inspelade poäng.

Seger för Dalkurd FF
Dalkurd FF går vidare till kvartsfinal med 7 inspelade poäng.

De åtta gruppsegrarna går vidare till kvartsfinal där de fyra bästa gruppsegrarna får hemmaplan. Inför den avslutande omgången kan gruppsegraren i fem grupper (AIK i grupp 1, IFK Göteborg och IK Sirius FK i grupp 3, Degerfors IF i grupp 6, Östersunds FK i grupp 7 och BK Häcken i grupp 8) ta maximala nio poäng vilket skulle innebära att ett lag med maximalt inspelade poäng tappar hemmafördelen i kvartsfinalen på målskillnad.

Fyra av grupperna avgörs på lördag och resterade på söndag.

Har du inte någon biljett till matchen AIK – Dalkurd FF? Matchen sänds live på C More med start kl 15:55 och beställer du matchen eller ett månadsabonnemang via denna sida så får AIK Fotboll en del av intäkterna.

Kvartsfinalerna och semifinalerna i Svenska cupen lottas söndagen den 5 mars, kl 18:30. Lottningen kommer att sändas på fotbollskanalen.se.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll