Förutsättningarna inför returen

2017.07.19, kl 10:00
Efter 0-0 i förra veckans möte i Sarajevo mellan AIK och FK Željezničar finns det flera olika scenarion som kan inträffa på Friends Arena på torsdag och vi går här igenom lite kort vad de olika resultaten på torsdag innebär för de båda lagen.

AIK-vinst
Vinner AIK returen så är man klara för spel i den tredje kvalomgången till gruppspelet i Uefa Europa League och ställs då mot SC Braga från Portugal. AIK inleder på hemmaplan den 27 juli och spelar borta den 3 augusti om man avancerar vidare.

Oavgjort
0-0 tar matchen till förlängning. Ett oavgjort resultat med mål (1-1, 2-2, etc) tar FK Željezničar vidare till den tredje kvalomgången till gruppspelet i Uefa Europa League.

FK Željezničar-vinst
Vinner FK Željezničar returen så är man klara för spel i den tredje kvalomgången till gruppspelet i Uefa Europa League och ställs då mot SC Braga. FK Željezničar inleder på hemmaplan den 27 juli och spelar borta den 3 augusti om man avancerar vidare.

0-0
Endast resultatet 0-0 efter full tid innebär förlängning. 0-0 även efter 2×15 minuters förlängning innebär ett straffavgörande. Blir det mål i förlängningen är matchen garanterat slut efter 120 spelade minuter plus stopptid. D v s, 0-0 är det enda resultatet som ger ett straffavgörande.

Observera att bortamål räknas ”dubbelt” även i en eventuell förlängning. Skulle matchen gå till förlängning och FK Željezničar gör ett mål i förlängningen så krävs det två gjorda mål för att AIK ska gå vidare. Två gjorda mål för FK Željezničar i förlängningen kräver tre gjorda mål för AIK, etc. Blir det mål i förlängningen är matchen garanterat slut efter 120 spelade minuter plus stopptid och inget straffavgörande kommer att behövas.

Biljetter till returmötet AIK – FK Željezničar som spelas på Friends Arena torsdagen den 20 juli, kl 19:00 köps enklast via denna sida.