Goitoms 50:e allsvenska mål

2018.08.12, kl 23:41
När AIK besegrade IF Elfsborg med 1–0 hemma på Friends Arena den 12 augusti 2018 svarade AIK:s lagkapten Henok Goitom för sitt 50:e allsvenska mål i AIK-tröjan.
180812 AIK:s Henok Goitom jublarmed Sebastian Larsson, Tarik Elyounoussi och Daniel Sundgren efter att han gjort 1-0-mŒlet under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Elfsborg den 12 augusti 2018 i Stockholm.

Den 16 augusti 2012 meddelade AIK Fotboll på en presskonferens att man skrivit ett kontrakt med Henok Goitom som då kom från spanska UD Almería. Debuten för AIK skedde i den allsvenska hemmamatchen mot Helsingborgs IF (2–1) den 2 september 2012. Henok ersatte då Daniel Gustavsson vid ställningen 0–1 i den 73:e minuten och spelade tre minuter senare fram Martin Lorentzson till kvitteringen innan Celso Borges på stopptid sköt in segermålet. Det första målet kom den 4 oktober 2012 hemma mot FC Dnipro (2–3) i Uefa Europa Leagues gruppspel. Henok gjorde då 2–1, framspelad av Helgi Daníelsson, i den 45:e minuten.

Det första allsvenska målet kom den 28 oktober 2012 då AIK tog emot Syrianska FC (1–1) inför 13 653 åskådare på Råsunda Fotbollstadion i den 28:e omgången av Allsvenskan 2012. Bortalaget ledde med 1–0 då Celso Borges i den 60:e minuten från högerkanten lyfte in en frispark i offensivt straffområde som lagkaptenen Nils-Eric Johansson nickade ner i ytan framför Syrianskas målvakt Dwayne Miller där Henok Goitom dök upp och klackade in bollen i nät.

Under 2015 svarade Henok Goitom för 18 mål i Allsvenskan, vilket är den bästa noteringen av en AIK-spelare sedan säsongen 1954/55 då legendaren Kurt Hamrin gjorde 22 mål och vann skytteligan. Segermålet mot IF Elfsborg (1–0) den 12 augusti 2018 var Henok Goitoms 50:e mål för AIK i Allsvenskan, han har dock svarat för fler mål i sina tävlingsmatcher för klubben. På sina hittills 171 spelade tävlingsmatcher för Gnaget har Henok Goitom svarat för 65 mål och 37 målgivande passningar.

Nästa möjlighet att se Henok Goitom på hemmaplan är den 26 augusti 2018 då AIK tar emot Trelleborgs FF. Biljetter till matchen köps enklast via länken under denna artikel.