Hedervärd utmärkelse för internationellt arbete

2017.11.13, kl 09:22
Under vecka 45 tilldelades AIK Fotbolls internationella fotbollsturnering, Lennart Johansson Academy Trophy och medarbetaren Riki Simic en utmärkelse.

Priset ‘Årets Internationalist’ utses av internationella kommittén i Solna med syftet att uppmärksamma en person som på ett framgångsrikt sätt använt det internationella arbetet för att utveckla verksamheten i Solna stad.

I år tilldelas Riki Simic priset för sitt arbete med turneringen Lennart Johansson Academy Trophy och motiveringen lyder: “För arbetet med att ge unga fotbollsspelare ett omvärldsperspektiv, möjlighet till internationella kontakter och utbyten, att utvecklas både på och utanför planen samt lära sig om olika kulturer och språk genom turneringen Lennart Johansson Academy Trophy”.

– Det är såklart väldigt roligt och inspirerande att få priset. Jag är mycket stolt över att få vara en del av detta projekt tillsammans med all personal och alla ideella som möjliggör turneringen, säger Riki Simic. Jag vill också rikta ett extra stort tack till Solna stad som möjliggör arrangemanget där vi tillsammans sätter Solna på den europeiska fotbollskartan.

Sedan starten 2011 har klubbar som FC Barcelona, Chelsea FC, Juventus FC, Paris Saint-Germain, Atletico Madrid, AS Roma, Arsenal FC och många fler deltagit. Med ett arrangemang som engagerar hela AIK Fotboll och med hjälp och stöd av personer, sponsorer och Solna stad har turneringen blivit en återkommande folkfest i Solna.

Lennart Johansson Academy Trophy arrangeras på Skytteholms IP den 25 – 27 maj 2018. För mer information om turneringen, besök denna hemsida.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018