2017.08.12, kl 11:30

Hjärtat på ärmen – Simon Thern

Jag heter Simon Thern. Jag spelar för AIK Fotboll. Det är för många supportrar och människor som följer AIK ett mycket viktigt uppdrag. Men det är i många sammanhang också en högst världslig sak. Jag vill göra dig uppmärksam på att hjärt - och lungsjukdomar är de sjukdomar som dödar flest människor i världen. Det är en mycket angelägen sak i allas vardag. För att uppmärksamma det så kommer jag att spela matcherna med en person vars betydelse är enorm för mig.

Denna säsong spelar jag symboliskt med min flickväns älskade farmor. Det var en person som stod min flickvän enormt nära och som än idag påverkar henne. En allt för tidig hjärtinfarkt vid 60 års ålder drabbade min flickväns farmor och därigenom alla hennes anhöriga som fanns kring henne. Genom att sätta hennes initialer på min matchtröja så stöder jag Hjärt-Lungfondens viktiga forskning med 100 kronor samtidigt som jag kan ge min fina hyllning till min flickväns farmor och alla andra som drabbas och kämpar dagligen med detta.

Stöd Hjärt-Lungfonden genom att swisha ditt bidrag till 90 91 92 7 eller besök vår insamling på http://egeninsamling.hjart-lungfonden.se/fundraisers/AIKfotboll/

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018