2017.08.14, kl 11:30

Hjärtat på ärmen – Stefan Ishizaki

Jag heter Stefan Ishizaki. Jag spelar för AIK Fotboll. Det är för många supportrar och människor som följer AIK ett mycket viktigt uppdrag. Men det är i många sammanhang också en högst världslig sak. Jag vill göra dig uppmärksam på att hjärt- och lungsjukdomar är de sjukdomar som dödar flest människor i världen. Det är en mycket angelägen sak i allas vardag. För att uppmärksamma det så kommer jag att spela matcherna med en symbol vars betydelse är enorm för mig.

Denna säsong spelar jag symboliskt med ett öppet hjärta på min matchtröja. Genom att göra det så stöder jag Hjärt-Lungfondens viktiga forskning med 100 kronor samtidigt som jag kan hylla alla som drabbas och kämpar dagligen med detta.

Jag har valt att spela med ett öppet hjärta. Ett flertal av mina släktingar och vänner har drabbats av hjärt- och kärlsjukdomar, så jag vill inte exkludera någon genom att välja en eller två. Mina tankar går till alla dem som drabbats, vilket är alltför många. Därför känner jag att det samarbete som AIK Fotboll skapat med Hjärt-Lungfonden är något beundransvärt och viktigt. Det är med extra mycket stolthet man drar på sig den vackra AIK-tröjan 2017.

Stöd Hjärt-Lungfonden genom att swisha ditt bidrag till 90 91 92 7 eller besök vår insamling http://egeninsamling.hjart-lungfonden.se/fundraisers/AIKfotboll/

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018