Ingen förlängning för Stipe Vrdoljak

2017.06.30, kl 17:45
AIK Fotboll har meddelat den kroatiska klubben NK Novigrad att man inte kommer att aktivera den köpoption som finns i låneavtalet mellan parterna gällande spelaren Stipe Vrdoljak.

– Stipe har inte nått den nivån i spelet som vi hoppades och därför kommer vi inte att nyttja den förlängningsoption som AIK Fotboll har med NK Novigrad. Som person finns inget annat än bra saker att säga om Stipe och vi önskar honom all lycka i framtiden efter att låneavtalet med oss löper ut, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

AIK Fotboll kom den 8 februari 2017 överens med NK Novigrad i Kroatien om villkoren för ett låneavtal med en köpoption gällande Stipe Vrdoljak.

23-årige kroaten Stipe Vrdoljak, född den 2 augusti 1993 i Osijek, anslöt till AIK direkt efter AIK:s träningsläger i Dubai. Vrdoljak inledde sitt fotbollsspelande i moderklubben NK Osijek där han efter spel i ungdoms- och juniorlagen inför säsongen 2012/13 lämnade klubben för fortsatt spel i NK Novigrad i landsdelen Istrien i den västra delen av Kroatien. Efter två och en halv säsong värvades han av italienska Pescara som då spelade i Serie B där han skadade knäet vilket spolierade stora delar av säsongen. Efter nio månader i Italien värvades han i mars 2016 av HNK Hajduk Split och i augusti samma år återvände han till NK Novigrad.

Tävlingsdebuten i AIK skedde mot Gais (1–0) på Skytteholms IP i den Svenska cupens gruppspel den 19 februari 2017. Stipe inledde i startelvan innan han byttes ut i den 71:a minuten. Det har hittills blivit tio tävlingsmatcher, samtliga från start, för honom i AIK-tröjan. Lånet gäller till och med den 31 juli 2017 och Stipe återvänder sedan till NK Novigrad.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll