Internmatch på Karlberg

2021.07.27, kl 16:20
När de spelarna som startade måndagens match mot Örebro SK (1–1) körde gym och annan träning spelade övriga A-lagsspelare under tisdagen en internmatch mot P19-laget.

A-lagets startelva bestod av Kyriakos Stamatopoulos – Per Karlsson, Jetmir Haliti, Lucas Forsberg, Ebenezer Ofori, Zachary Elbouzedi, Yasin Ayari, Tom Strannegård, Erik Ring, Henok Goitom, Rasmus Bonde och matchen spelades 2×30 minuter. Den första målchansen kom efter sju minuters spel då Tom Strannegård från högerkanten skruvade en frispark i den bortre stolpen. I den 14:e matchminuten var Henok Goitom nära ett drömmål, men hans bicicleta gick strax över ribban. A-laget behöll den höga pressen och Ebenezer Ofori snappade upp en felpassning, bröt in i straffområdet från högersidan och placerade in bollen i det bortre hörnet. Tre minuter senare fick Henok Goitom bollen centralt i straffområdet och avslutade. Målvakten räddade, men var chanslös då vänsterbacken Rasmus Bonde stötte uppåt och slog in returen.

A-laget hade ett kompakt tryck i mitten av halvleken och 3–0 kom in i den 19:e matchminuten då Zack Elbouzedi spelade fram bollen till Henok Goitom, fick tillbaka den och lobbade via ribban in bollen i mål. Fyra minuter senare kom Erik Ring fram längs vänsterkanten och spelade in bollen till Henok Goitom som avslutade direkt och det var 4–0 vilket också var halvtidssiffrorna.

Inför den andra halvleken klev Zack Elbouzedi av då han spelade 38 minuter mot ÖSK igår och han ersattes av P19-lagets Amar Abdirahman Fatah. P19-laget inledde den andra halvleken bra och i den 35:e matchminuten svarade Kenny Stamatopoulos för en strålande fotparad på ett friläge. Det yngre laget ropade också efter en straffspark då bollen studsade upp på Per Karlssons arm i den 39:e matchminuten, men domaren friade helt riktigt. Efter en bra inledning av den andra halvleken kom A-laget tillbaka och de avslutande 15-20 minuterna gick i de äldres tecken.

Med elva minuter kvar av matchen byttes Jetmit Haliti ut och han ersattes av en snabbt inkallad mittback från P19-laget vid namn Viggo Gustavsson som bildade mittbackspar med Per Karlsson under resten av matchen. I den 52:a matchminuten slog Tom Strannegård en hörna från höger som Per Karlsson mötte med pannan vid den främre stolpen och via målvaktens händer gick bollen in i mål och det var 5–0. 64 sekunder senare fastställde Amar Abdirahman Fatah slutresultatet från vänsterkanten efter att han blivit frispelad av Henok Goitom.