Nebojša Novaković till AIK U19-16

2017.06.14, kl 12:28
Under vårens arbete som löpande har utvärderats har det framkommit skäl att se över, omorganisera och justera tränarorganisationen. Assisterande tränaren Nebojša Novaković lämnar herrlaget och blir från och med nu en del av det team som arbetar med U19-16 på Råsunda IP.

Nebojša kommer att ansvara för utvecklingen av den individuella träningen för de spelarna som ligger närmast A-laget. Han kommer också att implementera ett nytt arbetssätt gällande fasta situationer för U19-U16.

– Under våren har en arbetssituation växt fram på Karlberg som vi under det nuvarande speluppehållet valt att förändra. Vi gör nu justeringar på ett sätt som gör att både tränare, lag, spelare och spelet kan utvecklas på ett sätt som vi alla tror är bäst för AIK totalt sett, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag och Nebojša är som par inne på vårt sjunde år som ledare och vi har haft många utvecklande år tillsammans. Under tiden som jag varit borta från AIK känner jag att vi utvecklats åt olika håll, vilket inte är något ovanligt i denna bransch, och det gör att vi behöver göra en förändring för att vi båda ska kunna nå nya höjder i vårt tränarskap, säger AIK Fotbolls chefstränare Rikard Norling.

– U19-16 får i Nebojša in en tränare med oöverträffade erfarenheter på den nivån. Det är ett viktigt och offensivt steg för AIK i sin strävan att öka egenproduktionen av spelare, säger Elias Mineirji, Chefstränare för U19-U16.

– Jag har haft fantastiska år som ledare i A-laget på Karlberg, Råsunda och Friends Arena. Nu blir jag en del av den verksamheten som ska skapa nya spelare till A-laget och jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet för att hjälpa både spelarna och ledarna att nå sina mål i AIK, säger Nebojša Novaković.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll