Ny assisterande tränare till herrlaget

2021.01.19, kl 17:01
AIK Fotboll är överens med Andreas Janmyr om ett avtal där han kliver in i ledarstaben som assisterande tränare till chefstränaren Bartosz Grzelak. Andreas kommer närmast från Svenska Fotbollförbundet där han arbetat som matchanalytiker.

Annons:

– Det känns väldigt bra att välkomna Andreas till vår ledarstab och till AIK Fotboll. I Andreas ser vi en mycket kompetent fotbollsperson som vi hoppas kommer bidra till vår utveckling av både laget och individerna. Det känns tryggt att Bartosz och Andreas har jobbat ihop tidigare vilket minskar startsträckan för Andreas in i vår verksamhet, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius.

– Det ska bli kul att jobba ihop med Bartosz igen och få komma in i vad som känns som ett väl fungerande team. Jag ser fram emot att få vara en del av den resa som påbörjades under hösten och hoppas bidra till teamet i och med mina erfarenheter från högsta internationella nivå efter många givande år med landslagen. Jag har jobbat nära AIK stora delar av min karriär och hade det inte varit för en tränarutbildning som AIK höll för samarbetsföreningar under mitt första år som tränare hade jag nog inte jobbat med fotboll idag. Jag är glad och tacksam för den här chansen och ser fram emot att få börja jobba. Jag vill även tacka Svenska Fotbollförbundet för möjligheten att jobba med dem under många fina år, säger Andreas Janmyr.

39-årige Andreas Janmyr, född den 6 december 1981 på Danderyds sjukhus och uppväxt i Täby, inledde 2000 sin tränarkarriär i Täby IS där han arbetade kvar i olika uppdrag och anställningsformer fram till 2013. 2004 flyttade Andreas till Örebro där han under två år gick tränarlinjen på GIH i Örebro och var verksam i Karlslunds IF HFK. Inför 2007 var han tillbaka i Stockholm igen och var ett år tränare för IFK Täbys A-lag innan han fullt ut arbetade i Täby IS akademi och med hopslagningen till Täby FK. Täby IS jobbade nära AIK och klubbarna drev bland annat fotbollsprofilen på Tibble Gymnasium ihop.

Parallellt med detta kallade Svenska Fotbollförbundet och Andreas började 2008 arbeta som matchanalytiker med ungdomslandslagen vilket 2013 ledde till en anställning på förbundet. Mellan 2014 och 2017 var Andreas anställd som matchanalytiker för det svenska damlandslaget under förbundskaptenen Pia Sundhages ledning och han var även bevakare åt damlandslaget under VM 2019 i Frankrike där Sverige slutade trea efter att ha besegrat England (2–1) i bronsmatchen den 6 juli 2019. Mellan 2018 och 2020 arbetade Andreas som matchanalytiker för det svenska U21-landslaget och där samarbetade han under några år med AIK:s nuvarande chefstränare Bartosz Grzelak som då var assisterande förbundskapten i U21-landslaget.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll