Ny chefstränare för flickverksamheten

2017.12.12, kl 15:57
Den rekryteringsprocess som pågått en tid är avslutad i och med att AIK Fotboll har kommit överens med Malin Ericsson om ett uppdrag som chefstränare för AIK:s Flickverksamhet.
AIK Fotbolls nya F19-tränare som tillträder sin nya tjänst i januari 2018.

Malin är en väl meriterad tränare och med egen spelarbakgrund. Hon kommer senast från ett uppdrag som F19-tränare i IK Uppsala och som NIU-ansvarig för flickverksamheten på Celsiusgymnasiet i Uppsala.

– Jag är otroligt inspirerad, samtidigt som jag känner mig hedrad över att få möjligheten att i detta uppdrag få bidra till en framtida utveckling av en redan erkänt stark verksamhet, säger Malin Ericsson.

Malin har tidigare verkat bland annat som huvudtränare för Vaksala Dam, instruktör samt distriktsförbundskapten för Upplands fotbollsförbund. Hon har en genomgången UEFA B-utbildning i bagaget, en pågående ansökan för UEFA A samt en utbildning som civilingenjör. Under 2018 kommer hon även att verka som ansvarig tränare för AIK F19.

– Vi är väldigt nöjda med den rekryteringsprocessen som vi har haft i denna tillsättningen. Ett stort antal sökande som reducerades till ett antal kandidater i en intervjuprocess har landat i att vi känner att Malin är rätt person för detta uppdrag. Vi ser fram emot att Malin kommer in och bidrar med en gedigen erfarenhet och samtidigt nya ögon i verksamheten, säger Leif Karlson, sportchef AIK Ungdomsfotboll.

Malin tillträder tjänsten i januari 2018.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll