Per Karlsson hyllar stödet på bortaplan i ny kampanj

2019.05.24, kl 10:00
AIK har ett erkänt starkt stöd på bortaplan och förra säsongen vann man den allsvenska publikligan på bortaplan. I kvällens möte med GIF Sundsvall på NP3 Arena i Sundsvall spelar man för första gången i årets allsvenska i vitt och släpper samtidigt en kampanj med Per Karlsson i huvudrollen.

AIK har spelat samtliga tio allsvenska omgångar i sitt klassiska svartgula ställ. I kvällens bortamöte med GIF Sundsvall spelar man dock i vitt och lanserar den nya matchtröjan med en kampanj som frontas av Per Karlsson. Den vita matchtröjan finns till försäljning från kl 10:00 idag.

Designen, som inspirerats av AIK:s klassiska ”elljuströja”, har ett lodrätt svartgult streck på vit botten. Den har också flera exklusiva detaljer som känns igen från tidigare matchtröjor från tröjsponsorn Nike.

Den vita matchtröjan lanseras med en film där AIK-veteranen Per Karlsson hyllar bortastödet och dedikerar matchtröjan till de som följer laget överallt.

– Jag har spelat på fler platser än vad jag kan minnas, men alltid med starkt stöd från våra supportrar. Det är otroligt inspirerande att så många följer AIK vart vi än spelar och gör att varje match känns som hemma, säger mittbacken Per Karlsson.

Föregående säsong hade AIK starkast bortastöd av alla lag då man vann den allsvenska publikligan på bortaplan. Efter tio spelade omgångar leder man även i år, före Djurgården och Hammarby.

– Våra supportrar skapar en otrolig stämning vart vi än spelar. När bortaläktaren fylls av supportrar som rest från Stockholm tillsammans med de som bor på andra orter skapas en väldigt speciell atmosfär som jag älskar, säger AIK Fotbolls SLO John Skärlund.

Den vita matchtröjan kommer att prissättas annorlunda för de supportrar som tar sig till Sundsvall och andra bortamatcher och kostar då 899 kr inklusive tryck (ordinarie pris 1 099 kr), en slags ”bortarabatt” för att hylla de som ser AIK på plats. Man kan också köpa matchtröjan i AIK Shop i Friends Arena samt på aikshop.se.

Säsongen 2019 kommer AIK att spela samtliga sina matcher i Allsvenskan och Uefa Champions League i antingen den svarta eller vita matchtröjan. Klubben lanserar alltså ingen specifik Europatröja likt tidigare år.

Länkar
Kampanjfilm

Per Karlssons bortareseinformation

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll