2017.12.22, kl 19:27

Robert Taylor uttagen i landslaget

Finlands förbundskapten Markku Kanerva presenterade idag landslagstruppen till ett landslagsläger i Abu Dhabi och AIK:s Robert Taylor är en av de 21 uttagna.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att bli uttagen och det är alltid ett stolt ögonblick då man tar på sig sitt lands matchtröja. Det är också en möjlighet för mig att visa vad jag kan och jag ska göra mitt bästa för att “put my foot through the door” som man säger i England, säger Robert Taylor.

Finland beger sig till Abu Dhabi den 7 till 15 januari 2018 och AIK:s Robert Taylor är för andra året i rad med på resan. A-landslagsdebuten för Finland skedde under förra årets försäsong den 9 januari 2017 då Finlands A-landslag, med bland annat Eero Markkanen och Sauli Väisänen i truppen, mötte Marocko (1–0) inför 3 800 åskådare på Tahnoun bin Mohammed Stadium i Abu Dhabi och i den 56:e minuten debuterade Robert Taylor då han ersatte Petteri Forsell innan han i den 86:e minuten lämnade planen.

Robert Taylor tävlingsdebuterade för AIK hemma mot Kalmar FF (0–1) inför 14 337 åskådare på Friends Arena i Allsvenskans 17:e omgång den 30 juli 2017 då han startade matchen och vid ställningen 0–0 byttes ut i den 59:e minuten. Det har hittills blivit fem, varav fyra från start, tävlingsmatcher för AIK.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll