2017.08.16, kl 16:23

Samarbetet med Hjärt-Lungfonden

AIK Fotboll har under 2017 återigen samarbetat med Hjärt-Lungfonden och det närmar sig nu slutet av insamlingskampanjen. Vad har skett och vad återstår innan insamlingen summeras innan årets andra och sista hemmaderby?

AIK Fotboll kallade den 20 mars 2017 till presskonferens i samband med den allsvenska Upptaktsträffen på Uppsala Konsert och Kongress. Presskonferensen rönte stor uppmärksamhet bland Sveriges fotbollsmedia på plats då AIK Fotbolls vd Mikael Ahlerup och Hjärt-Lungfondens generalsekreterare Kristina Sparreljung meddelade att AIK Fotboll valt att upplåta tröjplatsen och samtliga exponeringsytor som ingår i ett huvudsponsorskap till Hjärt-Lungfonden under Allsvenskans 20 inledande omgångar, detta efter att den mångåriga huvudsamarbetspartnern Åbro upplåtit sina ytor till AIK Fotboll för ett gott ändamål.

– Vi ser fram mot att förvalta det förtroendet och samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen, sade Mikael Ahlerup.

– För snart fyra år sedan skakades AIK Fotboll av en händelse som tyvärr blir allt vanligare. För att vända den utvecklingen behövs mer pengar till hjärtforskningen, något som vi hoppas kunna åstadkomma i och med den här möjligheten, sade Kristina Sparreljung i ett pressmeddelande i samband med nyheten.

AIK Fotboll inledde omgående en insamling till Hjärt-Lungfondens verksamhet, en insamling som ännu pågår och önskar du att bidra så finns det fortfarande möjlighet att göra det via denna sida.

Fredagen den 31 mars släppte AIK Fotboll årets matchtröjor för försäljning. Genom att köpa matchtröjan kunde supportrarna också hylla någon i dess närhet eller forskningen för hjärt- och lungsjukdomar. AIK Fotboll spelade från och med herr- och damlagets premiärer i Allsvenskan respektive Elitettan med Hjärt-Lungfonden på bröstet.

Inför derbyt AIK – Hammarby den 17 april lanserades kampanjen “Visa Hjärta” som syftade till att samla in pengar till Hjärt-Lungfondens stöd för forskning med två separata insamlingar knutna till de båda Stockholmsklubbarna där supportrarna till respektive lag kunde swisha sitt bidrag till två olika nummer.

I samband med att AIK tog emot Örebro SK på Friends Arena den 13 maj var Hjärt-Lungfonden på plats på kragen utanför arenan med sin hjärtevägg. Under hela insamlingen har en barometer synts på AIK Fotbolls officiella hemsida där man kunnat följa hur mycket pengar som samlats in och information om samarbetet AIK Fotboll och Hjärt-Lungfonden har löpande kommunicerats via klubbens sociala medier.

AIK Fotboll vill rikta ett stort tack till Hjärt-Lungfonden för ett bra samarbete under året och vi ser fram emot nya samarbeten i framtiden. Vi vill samtidigt uppmana alla som har möjlighet att fortsätta stödja Hjärt-Lungfondens viktiga arbete.

AIK Fotboll vill även tacka Åbro för deras fina gest som möjliggjorde denna kampanj.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll