Seger i Sebastian Larssons 110:e landskamp

2019.03.23, kl 20:06
Sverige fick bästa möjliga inledning på EM-kvalet då man besegrade Rumänien med 2–1 (2–0) inför 30 115 åskådare på Friends Arena. AIK:s Sebastian Larsson spelade sin 110:e A-landskamp genom tiderna.

Sebastian Larsson startade matchen på innermittfältet i tröja nummer 7 bredvid sin tidigare klubbkamrat Kristoffer Olsson och Larsson är nu uppe på nionde plats när det gäller flest spelade landskamper genom tiderna för det svenska A-landslaget. Närmast före honom i maratonlistan på åttonde plats är mittbacken Björn Nordqvist (född 1942) som spelade 115 A-landskamper för Sverige mellan 1963 och 1978.

Den tidigare AIK-spelaren Robin Quaison inledde matchen på topp och gav Sverige ledningen i den 33:e minuten då han från nära håll överlistade målvakten Ciprian Tătăruşanu efter att ha fått en passning från vänsterkanten av Ludwig Augustinsson. Sju minuter senare var Robin Quaison med i förarbetet till 2–0-målet då hans inspel från högerkanten av straffområdet hamnade hos Viktor Claesson som satte bollen i det vänstra hörnet. I den 89:e minuten ersattes Robin Quaison av Alexander Isak och den före detta AIK-spelaren var mycket nära att öka på ledningen i den 91:a minuten efter en fin prestation, men målvakten lyckades rädda till en resultatlös hörna. Med sekunder kvar av stopptiden drog Sebastian Larsson på sig ett gult kort.

Sveriges nästa match i EM-kvalet spelas tisdagen den 26 mars, kl 20:45 då man möter Norge på Ullevaal stadion i Oslo.