Slutspelsserien för U17 under hösten

2018.08.03, kl 07:06
U17 har genom sin sjätteplats i vårserien kvalificerat sig till den allsvenska slutspelsserien som de kommer att spela under hösten.

Lagets resultat i vårserien på 13 matcher var 6 vinster, 3 oavgjord och 4 förluster vilket resulterade i sammanlagt 21 poäng. Man hade även en målskillnad på +8 då man gjorde 34 mål och hade 26 insläppta. Vi har intervjuat Johnny Gustafsson som är ansvarig tränare för U17-laget och frågat om hans tankar från vårens seriespel samt vad målsättningen är för höstens slutspelsserie.

Hur tycker du att det gick under våren?
– Det gick bra så tillvida att vi nådde vår målsättning att vara bland de sju bästa (av 14 lag) så att vi kvalificerade oss för spel i slutspelsserien för hösten. Vi kommer under hösten att få mäta oss mot de bästa lagen i Sverige varje vecka.

Vad anser du är lagets styrkor?
– Lagets styrka är att vi har många intressanta och spännande talangfulla spelare som kan bli riktigt bra! När vi väl får ihop det till en enhet så tycker jag att vi spelar en vägvinnande och underhållande fotboll som är variationsrik och där spelarna jobbar hårt för varandra.

Vad är målsättningen inför slutspelsserien?
– Om varje spelare klarar av att träna målinriktad och fokuserat varje dag så finns alla möjligheter att de fortsätter att ta kliv i sin utveckling. Vi strävar efter att vara det dominerande laget med mycket bollinnehav och skapa många målchanser. När vi inte har bollen ska vi ta tillbaka den så fort som möjligt. Gör vi detta så har vi också chansen att nå målet som alltid i AIK är att vinna varje match och ta SM-guld.

Söndagen den 5 augusti, kl 12:00 är det dags för den första matchen i slutspelsserien då FC Djursholm kommer på besök till Skytteholms IP i Solna. På denna sida finns hela spelschemat för U17-laget under 2018.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll