Storseger på Skytteholms IP

2018.08.25, kl 17:42
AIK svarade för en av årets bästa insatser och besegrade Sundsvalls DFF med 6-2 (3-0) inför 197 åskådare på Skytteholms IP. Nicole Odelberg Modin och lagkapten Matilda Rosqvist svarade för två mål vardera och övriga AIK-mål gjordes av Rebecca Rulander och Sandra Lindkvist.

Redan efter drygt 50 sekunder skapade AIK ett bra läge för att ta ledningen efter att Therese Simonsson kommit igenom på vänsterkanten, men avslutet gick en meter utanför den närmaste stolpen. Det var annars en jämn inledning på ett soligt Skytteholms IP. I den elfte minuten lyfte Sundsvalls DFF upp en långboll som Hanna Persson tvingades lämna sitt straffområde för att få bort och det krävdes två försök för att få bort bollen. Det kändes som om bortalaget var på väg att koppla ett litet grepp om spelet då Sarah Storck starkt bröt sig ner till höger i straffområdet och innan kortlinjen spelade hon snett, inåt bakåt mot Nicole Odelberg Modin som i kamp med en motståndare lyckades få en träff på bollen som seglade in i det övergivna målet.

AIK lyftes av ledningsmålet och fortsatte att föra spelet. Drygt fyra minuter efter 1-0 ryckte sig Sarah Storck fri i straffområdet och avslutade kraftfullt i ribban. Bollen såg ut att studsa innanför mållinjen, men varken målvakt eller försvarare fick tag på bollen utan lagkapten Matilda Rosqvist kunde med kraft dunka in den i det öppna målet. 2-0 till AIK och ett klart grepp om de tre poängen. Sundsvalls klart bästa målchans i den första halvleken kom i den 28:e minuten då Olivia Wänglund enkelt tog sig in i straffområdet på högerkanten och spelade in till Anisa Guajardo som i fritt läge sköt ett markskott som Hanna Persson svarade en stark fotparad på och bollen gick till en resultatlös högerhörna. I den 37:e minuten kom Anisa Guajardo fram på vänsterkanten och lyfte in ett precist inlägg till Jessica Backman som framför AIK-målet mötte med ett volleyskott som seglade någon meter utanför den vänstra stolpen.

Minuten senare skulle AIK mer eller mindre avgöra matchen då vänsterbacken Clara Härdling svarade för ett starkt jobb högt upp mot hörnflaggan och vann tillbaka bollen. Härdling spelade ner till Wilma Ljung Klingwall som förlängde bollen till Rebecca Rulander som centralt laddade för skott från långt håll och avslutet blev för välplacerat för målvakten Ida Forsberg och smet innanför den vänstra stolpen och 3-0 var ett faktum. Den andra halvleken var drygt fem minuter gammal då det var dags för ett nytt AIK-mål. Matchens bästa AIK:are Sarah Storck slet förtjänstfullt i offensivt straffområde innan hon serverade bollen till Nicole Odelberg Modin som med ett direktskott satte bollen bredvid målvakten och 4-0 var ställningen.

Fem minuter senare var Nicole Odelberg Modin nära att öka på ledningen då hon fick ett fritt skottläge till vänster i straffområdet, men Ida Forsberg räddade och ingen AIK:are hann fram på returen. I den 58:e minuten var bortalagets Venera Rexhi på väg igenom, men Linnéa Eriksson svarade för ett bra hemjobb och redde ut situationen. En reducering för Sundsvalls DFF skulle dock komma i den 66:e minuten då Olivia Wänglund satte huvudet till en högerhörna från Wilma Wärulf, men endast 60 sekunder senare svarade AIK efter att inhopparen Madeleine Stegius skjutit från vänsterkanten och Ida Forsberg lämnade en retur som Matilda Rosqvist nådde och slog in bollen till höger om målvakten.

I den 73:e minuten var det nära en ny reducering då Celina Karlsson slog in bollen från högerkanten framför AIK-målet och Anisa Guajardo skulle bara sätta fram foten, men fick inte tillräcklig träff så bollen gick utanför den vänstra stolpen. Anisa Guajardo fick dock en ny möjlighet tolv minuter senare då hon serverades av Venera Rexhi och denna gång satt bollen i AIK-målet och hon svarade därmed för sitt tolfte mål i Elitettan. På stopptid tilldömdes AIK sin nionde hörna och den slogs från höger av nyförvärvet Malin Broberg som kommit in med kvarten kvar. Bollen studsade fram till Sandra Lindkvist som från nära håll dunkade in bollen i mål och segern skrevs till 6-2.