Supporterinformation: AIK - IK Sirius FK

2018.04.27, kl 11:55
AIK Fotboll hälsar alla varmt välkomna till den 6:e omgången av Allsvenskan 2018, då vi tar emot IK Sirius FK. Avspark sker kl 19:00 fredagen den 27 april hemma på Friends Arena och entréerna öppnar kl 17:45. Vi rekommenderar er att vara ute i god tid och att förköpa era biljetter för att undvika köer. Nedan följer information för att underlätta ert besök.
Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station.
IK Sirius -supportrar: Bortasupportrar uppmanas att använda Norra (vita) järnvägsbron vid Solna station och sedan följa spåret längs motsatt sida av Mall of Scandinavia. Vägen leder direkt till bortasektionen vid Gate 1, ca 10-15 minuters promenad.

Färdtjänst
För färdtjänst så sker avstigning inför match och påstigning efter match sker vid Quality Hotel Friends Arena på Råsta Strandväg 1.

Bussar och bilparkering
Chartrade supporterbussar med AIK-supportrar uppmanas att parkera vid Råsta Strandväg. Chartrade supporterbussar med Sirius-supportrar kör av vid Järva krog och sedan via Enköpingsvägen och tar höger mot Arenastaden. Släpp av passagerarna under ”kragen” vid biljettluckorna intill Gate 1. Parkering enligt polisens anvisning.

Specifik information för bortasupportrar
http://www.aikfotboll.se/matchdag/bortasupporter

Afterwork innan matchen

Kl 1600 öppnar festivalområdet som ligger nedanför entré H på Friends Arena och har plats för 3000 personer. Det bjuds på livemusik med Niklas Strömstedt och coverbandet BUBB samt mat från Foodtrucks samt en bar med fullständiga rättigheter. Läs mer här

Familjeaktiviteter
Innan matchen finns Gnagis utanför arenan på kragen vid entré B där det arrangeras aktiviteter för hela familjen.

Biljetter
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika eventuella köer vid biljettkassorna. Detta gör ni enklast på www.aikbiljett.se. Biljettkassan på Friends Arena är öppen från kl 10:00 under matchdagen. Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen utifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna kan ha svårigheter att identifiera biljetten. Observera att samtliga biljetter är ca 30 kr dyrare i biljettkassorna de sista tre (3) timmarna fram till avspark så köp din biljett i tid och spara både tid och pengar. Observera att biljettluckan för Norra stå numera är stängd. Istället gäller biljettluckan vid entré A.

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt. Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Friends Arena kontantfri
Friends Arena är från och med 2018 en kontantfri arena.

Taket
Taket kommer vara öppet enligt AIK Fotbolls takpolicy som ni hittar här.

Mat och dryck
Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5 % öl samt alkoholfria drycker) som accepterar kort.

Carlsberg Bar
Carlsberg Bar har öppet kl 17:00 – 20:15. Entre före match från Arenatorget.
I halvtid via entré A.

North Bar
North Bar har öppet kl 17:45 – 20:15.


North East Bar
North East Bar har öppet kl 17:45 – 20:15.


Årskortsklubben

Inför årets samtliga hemmamatcher i Allsvenskan erbjuds AIK Fotbolls årskortsinnehavare platser i en exklusivt avskärmad AIK-profilerad del på O’Learys i Mall of Scandinavia med AIK Fotboll på skärmarna, där det vid varje match bjuds på en gäst med koppling till AIK och information inför avspark medan mat och dryck serveras. Läs mer http://www.aikfotboll.se/arskortsklubben.


Souvenirer

AIK Shop vid Putte Kocks plats 2 har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut.

50/50-lotter
Köp våra 50/50-lotter och stötta samtidigt AIK Fotbolls Ungdomsverksamhet. 50% av vinsten går till en ensam vinnare och 50% går till AIK Fotbolls Ungdomsverksamhet. Vid premiären vann en ensam vinnare över 20 000 kr. Pris per lott: 20 kr. Uppvisad lott ger 20% rabatt vid ett köptillfälle om du handlar för minst 300 kronor i AIK Shop.

Dela ditt årskort
Kan du inte gå på matchen? Dela ditt årskort genom att skicka det vidare och hjälp oss att fylla arenan. Dela ditt årskort här.

Länkar
Mall of Scandinavia
 med bra information om det nya köpcentrumet bredvid Friends Arena.
Friends Arena med bra information om besöket på arenan.
SL med information om tider till/från arenan.
Ta en titt på AIK Shops utbud innan du anländer till arenan.

Vi önskar alla varmt välkomna till söndagens fotbollsmatch!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll