Supporterinformation: AIK - Jönköpings Södra IF

2017.10.12, kl 11:37
AIK Fotboll hälsar alla varmt välkomna till matchen mot Jönköpings Södra IF i den 27:e omgången av Allsvenskan 2017. Avspark sker kl 15:00 söndagen den 15 oktober hemma på Friends Arena och entréerna öppnar kl 13:45. Vi har sålt närmare 19 000 biljetter och rekommenderar er att vara ute i god tid och att förköpa era biljetter för att undvika köer. Nedan följer information för att underlätta ert besök. Vi påminner er om att ta med halsduken eller besöka AIK Shop och köpa en halsduk då AIK Tifo utlyst halsdukshav.
Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum eller Näckrosen. Pendeltåg till Solna station.Jönköpings Södra-supportrar: Bortasupportrar uppmanas att använda Norra (vita) järnvägsbron vid Solna station och sedan följa spåret längs motsatt sida av Mall of Scandinavia. Vägen leder direkt till bortasektionen vid Gate 1, ca 10-15 minuters promenad.

Färdtjänst
För färdtjänst så sker avstigning inför match och påstigning efter match sker vid Quality Hotel Friends Arena på Råsta Strandväg 1.

Bussar och bilparkering
Chartrade supporterbussar med AIK-supportrar uppmanas att parkera vid Råsta Strandväg. Chartrade supporterbussar med Jönköpings Södra-supportrar kör av vid Järva krog och sedan via Enköpingsvägen och tar höger mot Arenastaden. Släpp av passagerarna under ”kragen” vid biljettluckorna intill Gate 1. Parkering enligt polisens anvisning.

Specifik information för bortasupportrar
http://www.aikfotboll.se/matchdag/bortasupporter

Familjeaktiviteter
Vår familjeaktiviteter utanför arenan startar kl 13:00, Inne på arenan har vi tre stycken  “Gnagishörnor” på familjeläktarna som såklart får besök av Gnagis i paus. Det ger föräldrar en möjlighet att ha bra koll på barnen, men samtidigt kunna se matchen. Läs mer om aktiviteterna innan match här.

Biljetter
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika eventuella köer vid biljettkassorna. Detta gör ni enklast på www.aikbiljett.se. Biljettkassan på Friends Arena är öppen från kl 13:00 under matchdagen. Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen utifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna kan ha svårigheter att identifiera biljetten. Observera att samtliga biljetter är ca 30 kr dyrare i biljettkassorna de sista tre (3) timmarna fram till avspark så köp din biljett i tid och spara både tid och pengar. Observera att biljettluckan för Norra stå numera är stängd. Istället gäller biljettluckan vid entré A.

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt. Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Mat och dryck
Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5 % öl samt alkoholfria drycker) som accepterar kort och kontanter.

Carlsberg Bar
Ca kl 14:00 – 17:00 (uteserveringen öppen, nyhet: nu även tillgång från östra läktare 2 i halvtid).

North Bar
Kl 13:45 – 17:00.


North East Bar
Du som har biljett på läktare 1 på östra långsidan har tillgång till en helt ny bar med mat och dryck – North East Bar som har öppet kl 13:45 – 17:00. Du hittar till baren via skyltning på plats.


Årskortsklubben

Inför årets samtliga hemmamatcher i Allsvenskan erbjuds AIK Fotbolls årskortsinnehavare platser i en exklusivt avskärmad AIK-profilerad del på O’Learys i Mall of Scandinavia med AIK Fotboll på skärmarna, där det vid varje match bjuds på en gäst med koppling till AIK och information inför avspark medan mat och dryck serveras. Läs mer http://www.aikfotboll.se/arskortsklubben.


Souvenirer

AIK Shop på Dalvägen 30 har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut, men finns också uppe på kragen vid den södra trappan samt inne på arenan på samtliga sektioner förutom på bortasektionen.

AIK Shop, Allmänna Supporterklubben, Sol Invictus och Ultras Nord har för dagen ett gemensamt tält med halsduksförsäljning utanför Norra Stå innan matchen och man öppnar kl 13:00.

50/50-lotter
Köp våra 50/50-lotter och stötta samtidigt AIK Fotbolls Ungdomsverksamhet. 50% av vinsten går till en ensam vinnare och 50% går till AIK Fotbolls Ungdomsverksamhet. Vid premiären vann en ensam vinnare över 20 000 kr. Pris per lott: 20 kr. Uppvisad lott ger 30% rabatt på en produkt i AIK Shop.

Matchprogram
Köp Sveriges bästa matchprogram. Matchprogrammet är fullspäckat med läsning och statistik kring matchen. Matchprogrammet säljs utanför Friends Arena samt inne på de olika sektionerna. Pris: 30 kr.

Lojalitetsprogrammet
En nyhet för 2017 är att de AIK-supportrar som nyttjar sitt årskort på samtliga 15 allsvenska hemmamatcher under säsongen deltar i en utlottning av fina priser, läs mer här.

Dela ditt årskort
Kan du inte gå på matchen? Dela ditt årskort genom att skicka det vidare och hjälp oss att fylla arenan. Dela ditt årskort här.

Text: Tobias Larsson

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018