Tränare från AIK Fotboll till allsvenskan

2018.03.20, kl 20:50
AIK fotboll har fostrat ytterligare en tränare till allsvenskan. Denna gång är det Peter Björklund, målvaktstränare i U19/ungdomsakademin som fått ett erbjudande från Dalkurd FF.

Peter kom till AIK som 7-åring och var som 20-åring nära A-laget, han var bl.a ersättare i tre matcher i Svenska cupen och Superettan. Efter avslutad spelarkarriär har Peter övergått till tränaruppdrag inom AIK Ungdomsakademi och där varit tränare för flera av våra unga målvakter. Några av målvakterna har sedan gått vidare till elitfotbollen, t.ex Oscar Linnér till AIK:s herrlag och Gustav Nyberg till IK Sirius samt även Samuel Brolin, som under en längre period nu tränat med AIK:s herrlag.

Peter har gjort ett utmärkt jobb med dessa målvakter och dessutom varit övergripande ansvarig för målvaktsträningen inom akademin.

– Jag är mycket tacksam för att AIK ger mig denna chans att utvecklas ytterligare i min roll som målvaktstränare. Jag kommer fortsätta följa AIK och vem vet, våra vägar kanske möts igen i framtiden säger Peter.

– Med hänsyn till Peters lojala jobb för AIK under ett antal år väljer vi att ge honom chansen att anta denna utmaning. Det är ett uppdrag som målvaktstränare i en allsvensk klubb. Peters flytt bekräftar den kvalitet vi har på våra ungdomstränare inom AIK Ungdomsfotboll, säger Leif Karlsson sportchef för AIK Ungdomsfotboll.

Peters frånvaro kommer att lösas internt samt att han i viss utsträckning är kvar i verksamheten samtidigt som vi även ser över externa alternativ.

– Vi önskar Peter lycka till med sitt nya uppdrag. Han är även välkommen tillbaka i framtiden och då kanske med nyvunna erfarenheter till AIK:s A-lag, säger Leif Karlsson sportchef för AIK Ungdomsfotboll.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll