Valberedningens förslag till styrelse för AIK Fotbollsförening

2018.02.26, kl 11:10
Valberedningen för AIK FF ger följande förslag gällande styrelse till Årsmötet 12 mars 2018.

Ordförande:
Per Bystedt, omval på ett (1) år

Ledamöter:
Faje Gani, omval på två (2) år
Christian Snäcke, omval på två (2) år
Helena Roxtorp, nyval på två (2) år
Marianne Bogle, fyllnadsval på ett (1) år

Kvarvarande ledamöter:
Patrick Englund, ett (1) år kvar
Anders Appell, ett (1) år kvar

 

Kommentar från valberedningen med anledning av nomineringen till ny styrelse
Valberedningen för AIK Fotbollsförening och Nomineringskommittén för AIK Fotboll AB har fortsatt att arbeta tillsammans sedan förra årsmötet. Vi har haft ett intensivt år. Vi fick tidigt under året meddelande om att Jesper Norberg var tvungen att lämna sitt uppdrag från styrelsen. Även Ulf Björnemark lämnade sitt uppdrag vid årsskiftet. Båda lämnade av med anledning av sina civila karriärer.

Vi är väldigt glada att kunna presentera två nya kandidater i Helena Roxtorp och Marianne Bogle. Helena har en gedigen föreningskunskap och stor kunskap inom marknadsområdet. Marianne Bogle har dokumenterad erfarenhet av värdegrundsarbete.

Vi vill samtidigt passa på att uppmana er medlemmar att inkomma med tips på personer som skulle bidra med ökad mångfald i eller kring styrelsearbetet i AIK Fotboll. Vi kommer fortsätta att arbeta för en aktiv och transparent dialog mellan styrelse och medlemmar då det skapar en stark förankring av beslut, prioriteringar och andra frågeställningar.

 

Valberedningen
Patrik Karlsson (sammankallande av valberedningen, medlem av Nomineringskommittén)
Bojan Djordjic (adjungerad till Valberedningen)
Andreas Ahlqvist (adjungerad till Valberedningen)

Ni når oss på vb@aikfotboll.se

 

Presentation av de nya föreslagna ledamöterna

Helena Roxtorp
Jag är 49 år, civilekonom, gift, bor på Kungsholmen, jobbar som programchef på Teknikföretagen och är ständig medlem i AIK sedan många år tillbaka.

Professionellt har jag lång erfarenhet av att leda projekt och program inom marknadsföring, försäljning, processförbättringar samt lanseringar och implementeringar.

Under åren 2004–2014 var jag ledamot i AIK:s Huvudstyrelse. Jag hade olika roller, bland annat ansvarig för medlemsfrågor, sekreterare och vice ordförande.

Som person är jag en strukturerad, noggrann och målinriktad lagspelare med stort kundfokus. Jag brinner för medlems- och föreningsfrågor och känner stor entusiasm över att få chansen att bidra till AIK Fotbolls värdeskapande, tillväxt och goda resultat. Förutom att ägna fritiden åt mitt AIK-engagemang och att åka båt i skärgården älskar jag att springa – jag har precis börjat träna inför mitt fjärde maraton.

 

Marianne Bogle
Jobbar idag som verksamhetsansvarig för CSR Sweden, ett nätverk av företag som är vill driva och byta erfarenheter inom CSR och hållbarhetsfrågor. CSR står för Corporate Social Responsibility, www.csrsweden.se Styrelsen till CSR Sweden består av representanter från 9 av medlemsföretagen. (Jobbat med CSR Sweden sedan 2002.)

Jag har i många år varit supporter men inte varit aktiv som medlem. När AIK Fotboll 2013 började arbeta med CSR genom Daniel Tjernström var många av mina vänner på mig och jag tog en kontakt, detta ledde till ett betydligt mer aktivt medlemskap. Något jag är mycket glad för och berikat mig mycket.

Vad jag tänker att jag kan bidra med till styrelsen:
Har sedan 2013 kommit betydligt närmare AIK och har någon form av förståelse hur AIK är uppbyggt och fungerar. Känner många bra engagerade personer inom AIK. Jag har bra nätverk inom näringsliv, privat sektor, civilsektor, offentlig sektor. Erfarenhet inom CSR/hållbarhet/värdegrundsfrågor.

Född 1966, bor i Saltsjö-Boo, gift med en Hammarbyare (jag gillar lite friktion i tillvaron och det förgyller derbytillfällen), har 3 vuxna barn som alla spelat fotboll när de var yngre, har en jättestor katt, tycker mycket om konst och teater, går gärna på opera, tränade själv mycket som ung (fotboll och basket) men alldeles för lite nu, mitt hjärta klappar lite extra varmt för AIK United.

Utbildad inom bland annat reklam, marknadsföring, information och projektledning.

Några tidigare arbetsgivare:
NyföretagarCentrum
Axelsons Gymnastiska Institut
Snickers Workwear

Förtroendeuppdrag inom AIK:
Valberedningen AIK Hockey (sedan 2013)
Valberedningen AIK Huvudstyrelse (sedan 2013)

Andra medlemskap inom AIK:
ASK, Allmänna Supporter Klubben
Den Svarta Massan

Tidigare styrelseuppdrag:
Jarlabergs IF, https://www.laget.se/jarlabergsif
Föräldrakooperativ Kulan
CSR Europé, https://www.csreurope.org/

Nuvarande styrelseuppdrag:
Ordförande för Advisory Council, The Global Village, http://theglobalvillage.se/
Denna förening ligger bakom bl.a. ”Filmfestivalen i Järva”, ”Politikerveckan i Järva”.

 

Det kommer att komma inslag på AIK Play där kandidaterna presenteras ytterligare

 

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll