28

Nicole Odelberg Modin

Nicole Odelberg Modin har inför säsongen 2019 spelat 73 tävlingsmatcher för AIK sedan debuten den 24 februari 2016.

Huddinge, Sverige

Nicole Odelberg Modin, född måndagen den 2 maj 1994 på Huddinge sjukhus, inledde sitt fotbollsspelande i moderklubben Västerås IK innan hon bytte till Gideonsbergs IF. Debuten för Gideonsbergs IF skedde i Svenska cupens tredje omgång då man tog emot Gimo IF FK (2–1) inför 80 åskådare på Swedbank Park i Västerås den 27 april 2010. Nicole inledde på bänken i tröja nummer 6, men ersatte Annika Eriksson i den 70:e minuten. Det första målet för henne kom i seriepremiären borta mot Gimo IF FK (3–0) inför 76 åskådare på Idrottsgården den 2 maj 2010 då hon i tröja nummer 21 svarade för 2–0-målet i den 48:e minuten. Det blev sammanlagt elva mål under debutsäsongen och med det vann hon skytteligan i Division 2 Norra Svealand då klubben vann serien och tog steget upp i Norrettan. Hon spelade även två matcher i Svenska cupen. I november 2010 blev hon även uttagen till ett läger för F16-landslaget på Bosön.

2011 spelade Odelberg Modin 18 matcher, varav 17 från start, för Gideonsbergs IF och svarade för fyra mål då de slutade på elfte plats i Norrettan då AIK vann serien. Nicole Odelberg Modin spelade bland annat bägge matcherna mot AIK under 2011 då Gnaget vann med 1–0 hemma på Skytteholms IP efter mål av Clara Markstedt och med 3–1 på Swedbank Park i Västerås efter mål av Therése Boström, Daniella Chamoun och Malin Diaz. Hon spelade även tre matcher i Svenska cupen. Nicole stannade kvar i Gideonsbergs IF och följde med dem ner i Division 2 Västra Svealand där hon med sina elva seriemål under 2012 bidrog till tredjeplatsen i tabellen.

Efter säsongen 2012 provtränade hon med Eskilstuna United DFF, som slutat fyra i Söderettan, och fick även ett kontraktsförslag, men valde istället spel på hemmaplan med lokalkonkurrenten Västerås BK 30. Debuten skedde i seriepremiären, hemma mot Öfvre Adolfsberg FC (4–0) inför 112 åskådare på Ringvallens IP i Västerås den 21 april 2013 då hon startade matchen i tröja nummer 8 och svarade för både 2–0 och 3–0 i mitten av den första halvleken. Under den första säsongen delade hon med Cassandra Korhonen segern i den interna skytteligan med sina åtta mål och BK 30 slutade på tredje plats i Division 16 Södra Svealand, 19 poäng efter seriesegrarna IF Brommapojkarna. Nicole spelade 19 tävlingsmatcher, varav 15 från start, under året.

2014 bidrog hon med sina nio seriemål till klubbens fjärdeplats i Division 1 Södra Svealand där de fyra toppklubbarna slutade inom fyra poängs marginal, seriesegrare blev Örebro SK Söder. Nicole spelade 19 matcher från start i serien och två fram start i Svenska cupen.

2015 var serietvåan Västerås BK 30 två poäng efter IFK Nyköping och missade därmed avancemanget till Elitettan. Nicole Odelberg Modin svarade som lagkapten för tolv mål på sina 21 startade matcher i Division 1 Södra Svealand och på sina tre spelade säsonger i BK 30 blev det totalt 34 tävlingsmål för henne. Hon hade flera anbud efter säsongen och provtränade med bland annat IK Sirius FK i oktober, men det blev AIK som under vintern fick hennes signatur. Den 19 januari 2016 presenterades hon som nyförvärv i AIK Fotboll. Tävlingsdebuten för Gnaget skedde i Svenska cupens åttondelsfinal den 24 februari 2016 då AIK under nye chefstränaren Christer Lundins ledning mötte Bollstanäs SK (4–0) inför 65 åskådare på Bollstanäs IP i Upplands Väsby, men Nicole Odelberg Modin tvingades lämna planen redan i den 18:e minuten efter att ha stukat högerfoten och ersattes av Emma Engström.

Hon var tillbaka i startelvan i Svenska cupens kvartsfinal hemma mot Piteå IF (0–5) den 16 mars 2016 och spelade då 90 minuter. Det första tävlingsmålet i AIK-tröjan för Nicole Odelberg Modin kom i premiären av Elitettan, hemma mot Sundsvalls DFF (3–1) inför 223 åskådare på Skytteholms IP den 16 april 2016 då hon framspelad av Loreta Kullashi fastställde slutresultatet i den 72:a minuten. I den sjätte omgången av Elitettan då AIK tog emot Växjö DFF på Skytteholms IP den 21 maj 2016 vann hemmalaget med 6–4 efter att ha legat under med 2–4 i den 67:e minuten. Odelberg Modin svarade för tre mål och en målgivande passning i matchen. Det var första gången sedan den 12 oktober 2013 som en AIK-spelare svarade för ett hattrick i en seriematch, då var det Daniella Chamoun som svarade för tre mål då AIK besegrade Sundsvalls DFF med 6–1 på Skytteholms IP i Elitettan. Det blev sammanlagt 28 tävlingsmatcher, varav 27 från start, för Nicole Odelberg Modin under hennes första år i AIK och hon svarade för sju mål och fyra målgivande passningar under säsongen. De sju målen gjorde henne till lagets tredje bästa målskytt efter Loreta Kullashi (20) och Emma Engström (8) då AIK slutade på sjunde plats i Elitettan.

Under 2017 spelade hon 20 tävlingsmatcher, varav 15 från start, för AIK och svarade för tre mål samt fyra målgivande passningar. Alla tre målen kom i serieepilogen av Elitettan hemma mot Holmalunds IF Alingsås den 12 november 2017 då AIK vann med 5–1 och slutade på tredje plats i tabellen, tre poäng ifrån avancemang till Damallsvenskan. Hattricket var hennes andra i AIK-tröjan. I november 2017 kom AIK Fotboll och Nicole Odelberg Modin överens om ett kontrakt för 2018.

2018 blev Nicole Odelberg Modins starkaste säsong i AIK-tröjan och hon svarade för 14 mål i Elitettan på sina 23 spelade matcher, varav 22 från start, vilket gav en slutlig femteplats i seriens skytteliga då AIK slutade på nionde plats i tabellen. Under de nio första omgångarna av Elitettan svarade hon endast för ett mål (borta mot Sundsvalls DFF), men mellan omgång 10 och 23 svarade hon för resterande 13 fullträffar och var under den perioden en av Elitettans hetaste spelare. Den 13 oktober 2018 svarade hon för ett hattrick då AIK tog emot IF Böljan (5–0) på Skytteholms IP. När AIK den 1 november 2018 besegrade IF Brommapojkarna (5–1) i Svenska cupens tredje omgång svarade Nicole för AIK:s fyra första mål. Det blev under året 25 spelade matcher, varav 24 från start, för Nicole och hon svarade för 19 mål och sju målgivande passningar.

Det har sammanlagt hittills blivit 73 tävlingsmatcher, varav 66 från start, för Nicole Odelberg Modin i AIK-tröjan och hon har svarat för 29 mål och 15 målgivande passningar.