Ålderskategorier

På AIK Fotbolls hemmamatcher på Friends Arena och Skytteholms IP har vi fyra olika ålderskategorier då det gäller köp av matchbiljetter. Dessa ålders-kategorier gäller även i de fall då vi spelar hemmamatcher på andra arenor.
Publiken anläŠnder till Friends Arena för fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och IFK Gšöteborg den 31 mars 2014 i Solna.
Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån / kod ME / 82676

Barn under 5 år (d v s till och med det år som man fyller 4) som sitter i förälders knä välkomnas in på AIK Fotbolls hemmamatcher utan egen matchbiljett (max ett barn per förälder). Under 2019 räknas alltså du som är född 2015 eller senare till AIK Fotbolls kategori “barn under 5 år”. Dessa platser gäller i mån av plats på våra allsvenska hemmamatcher, men inte på derbyn eller slutsålda matcher.

Barn/ungdom mellan 5 och 12 år (d v s från och med det år som man fyller 5 till och med det år då man fyller 12) räknas i AIK Fotbolls sammanhang som barn/ungdom när det gäller entrépriser/årskort. Under 2019 räknas alltså du som är född 2007 eller senare till AIK Fotbolls kategori “barn/ungdom mellan 5 och 12 år”. Undantaget är Familjeläktaren där ålderskategorin istället är mellan 5 och 16 år.

För mer information kring årskortskategorier och priser för barn och vuxna, se aikfotboll.se/arskort.

Ålderspensionär räknas man från det år som man fyller 65 år när det gäller entrépriser/årskort. Under 2019 räknas alltså du som är född 1954 eller tidigare till AIK Fotbolls kategori “pensionär”. När det gäller förtidspensionärer och sjukpensionärer går AIK Fotboll på Försäkringskassans riktlinjer. Är du osäker på om du faller under kategorin pensionär? Kontakta oss via e-post på biljett@aikfotboll.se.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll