Filmon Amanuel
  • Fjärdedomare
    --
2018.03.10, kl 16:00
Efter att ha spenderat nästan hela månaden på bortaplan väntade två matcher på två dagar på Skytteholm. Och det skulle bli en målrik helg med åtta mål framåt, men även sex mål bakåt. Under lördagen vann AIK med 4-2 (2-2) mot Göteborgs DFF och på söndagen spelade man oavgjort mot finska PK 35 med 4-4 (1-1).

AIK, som trots hemmaplan spelade i sitt vita bortaställ, mötte för första gången nybildade Göteborgs DFF. Laget som ställdes på banan hade förstärkts med ett par F19 spelare för att klara av två matcher på två dagar. AIK hade bollinnehavet till en början men det var Göteborg som skapade de första målchanserna. Det farligaste kom från ett distansskott som så när höll på att ställa Hanna Persson i mål, men Persson hann tillbaka och tippa bollen via ribban ut till en resultatlös hörna.

Istället skulle hemmalaget ta ledningen efter 10 minuters spel. Wilma Ljung Klingwall tog fram bollen centralt i banan och hittade en framlöpande Petra Sundqvist på vänsterkanten som hittade in till Tova Hedblad som på sin egna retur sparkade in ledningsmålet för AIK. Efter ledningsmålet fortsatte AIK att pressa ner sin motståndare som fick inrikta sig på spel på egen planhalva.

I mitten av första halvlek spelade Wilma Ljung Klingwall fram Emelie Smirnoff som försökte ta sig in från högerkanten. Försvaret var med på noterna och fick ut bollen till hörna. Petra Sundqvist stegade ut för att slå högerhörnan och hittade provspelande Raisa Morrysson som nickade in 2-0.

Efter målet kändes det som att AIK blev mer oskärpta, vilket bjöd in gästande Göteborgs DFF. Och efter dryga halvtimmens spel så skulle det straffa sig. Ett onödigt bolltapp mitt på plan resulterade i ett friläge som Melina Moustakas inte gjorde några misstag på. Tio minuter senare var det dags igen. Göteborg hittade en djupledspassning bakom backlinjen och precisionsinlägget från vänster frispelade Annie Skarin som från nära håll kunde skjuta in kvitteringen via Hanna Persson, ett resultat som höll sig halvleken ut.

Andra halvlek började lite trevande och det tog lång tid innan första målchansen dök upp. Wilma Ljung Klingwall snodde åt sig bollen på mittplan och tog sig fram till straffområdet och avlossade sin vänsterslägga, men avslutet hann smita någon meter ovanför vänstra krysset.

Ju längre matchen gick ju mer tog hemmalaget över. Göteborgs DFF fick se sig längre och längre bak i planen. Efter sjuttio spelade minuter bröt AIK ett anfall och gick på kontring. Två passningar senare var Emelie Smirnoff fri med målvakten Ella Söderberg och chippade kyligt in ledningsmålet. Tio minuter senare punkterade AIK matchen genom att göra 4-2. Ett inkast, nästan vid hörnflaggan där försvarslinjen inte riktigt hann räkna in spelarna, ställde till det för Göteborg. Inlägget hittade Therese Simonsson på bortre som inte hade några problem med att få in bollen i mål. Efter målet hann Hanna Persson med att rädda ett friläge innan dagens domare Daniel Tekeste blåste av matchen.

AIK:s damlag spelar 2018 i Elitettan och serien startar söndagen den 15 april då man tar emot Umeå IK FF hemma på Skytteholms IP. För er som vill heja fram laget under hela året finns nu ett årskort för endast 200 kr som ger entré till samtliga 13 hemmamatcher i serien.

Årskortet köps enklast via denna sida. Köper du årskort till herrlagets matcher kan du välja att lägga till ett årskort till damlagets matcher för endast 100 kr.