Abbe Lami
  • Fjärdedomare
    --
2018.03.11, kl 13:00
Efter att ha spenderat nästan hela månaden på bortaplan väntade två matcher på två dagar på Skytteholm. Och det skulle bli en målrik helg med åtta mål framåt, men även sex mål bakåt. Under lördagen vann AIK med 4-2 (2-2) mot Göteborgs DFF och på söndagen spelade man oavgjort mot finska PK 35 med 4-4 (1-1).

Matchen, som spelades på B-plan, var första mötet lagen emellan. Finska PK 35 har de senaste åren etablerat sig som ett topplag i finska Damligan och slutade förra säsongen på en andraplats.

Redan från start visades det att det var två bolltrygga lag som ställdes mot varandra. Finskorna visade prov på både fint passningsspel och bra tekniska nummer. AIK spelade klokt och vårdat. Inledningen av matchen präglades av vårdat spel från båda lagen när man ägde bollen. Behärskat spelade man runt bollen och när någon tappade bollen de snabbt tillbaka i sina positioner.

I den 22 matchminuten bröt Matilda Rosqvist ett uppspel och satte fart framåt. Tre bolltouch senare kunde bortalagets målvakt Emma Immonen inget annat göra än att se kanonskottet segla upp i krysset. En riktigt bra individuell prestation satte tonen för resten av matchen.

Fyra minuter senare uppstod det förvirring i AIK:s försvarsspel då Caroline Röstlund, hårt uppvaktad, spelade bollen tillbaka till Lovisa Koss som valde att plocka upp bollen. Domaren Robert Jäderlund tvekade inte utan blåste indirekt frispark till PK 35. En frispark som petades till Heidi Kollanen som tryckte in kvitteringen från nära håll. Det oavgjorda resultatet stod sig halvleken ut.

I början av andra halvlek slog Wilma Ljung Klingwall till med ett otroligt vackert mål då hon visade prov på stor spelförståelse. Emma Immonen stod lite för långt ut och från cirka 40 meter lobbade Ljung Klingwall in bollen i mål från vänsterkanten. En ledning som dock inte skulle bli långvarig. Under loppet av tre minuter kunde finskorna vända matchen till deras fördel.

Först kom finskorna förbi på högerkanten och inspelet på bortre hittade fötterna på Heidi Kollanen som enkelt kunde göra sitt andra mål för dagen. Två minuter senare hittade PK 35 ytor på vänsterkanten och ett fint avvägt inlägg hittade Kaisa Collin på bortre som kunde sätta finskorna i ledning för första gången.

AIK skulle dock få hjälp med att kvittera. Madeleine Stegius vände bort sin försvarare och lyfte in bollen i straffområdet mot en framrusande Therese Simonsson. Immonen såg dock ut att ha läget under kontroll när hon rusade ut, men hon fick inte kontroll på bollen utan tappade den till Simonsson som enkelt kunde lägga bollen i nätmaskorna.

Ytterligare två mål skulle falla under de sista 15 minuterna. Först kunde Jasmin Leppioja på en retur åter sätta PK 35 i ledningen innan Matilda Rosqvist med fem minuter kvar gjorde sitt andra för dagen och fastställde slutresultatet till 4-4.

AIK:s damlag spelar 2018 i Elitettan och serien startar söndagen den 15 april då man tar emot Umeå IK FF hemma på Skytteholms IP. För er som vill heja fram laget under hela året finns nu ett årskort för endast 200 kr som ger entré till samtliga 13 hemmamatcher i serien.

Årskortet köps enklast via denna sida. Köper du årskort till herrlagets matcher kan du välja att lägga till ett årskort till damlagets matcher för endast 100 kr.