Roland Nester
  • Fjärdedomare
    --

Förlust i premiären

Det som sett så bra ut under försäsongen var som bortblåst när AIK tog emot Umeå IK i premiären i Elitettan. Umeå stod för en stark insats och vann tämligen komfortabelt, precis som man gjorde förra året.
AIK - Umeå IK FF

AIK var ute efter revansch för förra årets premiärförlust i Elitettans första omgång då man förlorade hemma mot Umeå IK med 2-0. Fast med en enastående bra försäsong i ryggen, var det gästande Umeå som inledde bäst och tog tag i taktpinnen redan från start. Efter trettio minuters spel hade gästerna både hunnit tagit ledningen och utökat den. Först genom ett fint uppspel som friställde Wilma Öhman som kyligt placerade in bollen otagbart bakom Hanna Persson. Tio minuter senare var det Nikolina Lundin Lundström som skickade upp bollen i krysset och större delen av de 372 åskådarna kände inte alls igen det fina spelet hemmalaget visat upp under försäsongen.

Första femton av andra halvlek ryckte AIK upp spelet något. Nicole Modin var så när att noteras som säsongens första målskytt när hon från nära håll dundrade på ett skott inifrån straffområdet, men Agnes Granberg i Umeås mål stod för en bra räddning. Med kvarten kvar kom kanske AIK:s farligaste chans när inbytte Emma Engström fick bollen förbi målvakten, men bollen hann inte rulla över mållinjen innan en av Umeås försvarare rensat bort bollen. Hemmalaget lyckades inte få till någon forcering mot Umeå som kunde relativt enkelt ta med sig alla tre poäng med sig hemåt. För AIK väntar nästa vecka bortamatch mot Lidköping och nu gäller det för laget att ladda om och visa vad de kan.

Text: Tobias Purkin