2-0-seger mot Mallbackens IF

2017.04.22, kl 18:02
AIK:s damlag noterade en 2-0-seger borta mot Mallbackens IF Sunne efter att Loreta Kullashi och Elin Sjölander svarat för målen i den första halvleken. Segern var AIK:s första i Elitettan för året efter en snöplig förlust i premiären.

Ett revanschsuget AIK åkte till de värmländska skogarna för att möta förra årets allsvenska lag Mallbackens IF Sunne. Eftersom naturgräset på Strandvallen i Mallbacken inte var spelbart, hade matchen flyttats till Fryxellska IP i Sunne. Sunne bjöd dagen till ära på strålande solsken, men också stundtals stormvindar. Dessa kraftfulla vindar skulle komma att prägla matchen.

AIK inledde väldigt piggt och redan i den åttonde minuten slet sig Elin Sjölander loss och fick iväg ett avslut som via en försvarare gick tätt utanför stolpen till en resultatlös hörna. Fem minuter senare visade Loreta Kullashi varför hon förra året vann den interna skytteligan. Amanda Nildén kom loss på vänsterkanten och slog sedan ett bra inlägg till Loreta som inte gjorde några misstag ensam med målvakten.

Och AIK nöjde sig inte där. I den 21:a minuten spelade Emelie Johansson fram Elin Sjölander som tog emot och dubblade bortalagets ledning. I samband med målet skadade sig Mallbackens målvakt, och fem minuter senare tvingades hon bryta matchen. Det var ett friskt AIK som stundtals spelade ut Mallbacken i den första halvleken. Loreta Kullashi hade även en till boll bakom hemmamålvakten, men blev avvinkad för foul av den assisterande domaren. Hemmalaget körde fast varje gång som de försökte anfalla och AIK gick rättvist in i halvtidsvilan med en 2-0-ledning.

I den andra halvleken blev spelet mycket jämnare efter att Mallbacken gjorde ett byte i paus och fick fart på sitt spel. Sakta men säkert närmade de sig ett reduceringsmål. I den 54:e minuten kom Mallbackens stora forward loss och i snäv vinkel försökte hon chippa in bollen och Hanna Persson fick sträcka sig rejält för att få fingrarna på bollen. AIK med Samantha Ammanuel i spetsen kämpade frenetiskt för att hålla nollan. Mallbacken var tunga, men kom inte till några farliga lägen. Först på stopptid fick de sin stora chans till reducering. Helt omarkerad på en hörna sköt en hemmaspelare från drygt 6 meter högt över mål. I den 96:e minuten kom nästa stora chans, även denna från fast situation. En nickskarv nickades mot mål, men gick strax utanför stolpen. Efter 97 minuter blåser domaren av matchen efter totalt tolv(!) stopptidsminuter fördelade på fem i den första halvleken och sju i den andra.

Text: Tobias Purkin

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019