Agustin Gómez till AIK Fotboll

2017.07.26, kl 19:31
AIK Fotboll är överens med fotbollsklubben Defensa y Justicia och den argentinske mittbacken Agustin Gómez om ett låneavtal som sträcker sig över resten av säsongen 2017.

– Vi har använt oss av det nätverk som vi numera arbetar med i Argentina när vi sökt efter en bollskicklig innerback med hög potential. Vi har först tittat på skandinaviska alternativ på såväl etablerade som mindre etablerade spelare, men de alternativ som varit intressanta för oss har av olika skäl ej gått att landa. Med det konstaterat är ett korttidslån från Argentina med en köpoption ett intressant upplägg för att komplettera Sveriges bästa backlinje, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

20-årige Agustin Gómez, född den 28 augusti 1996, kommer till AIK Fotboll från Defensa y Justicia och han har tidigare tillhört Racing Club.

Agustin Gómez kommer att spela i tröja nummer 15. Han ansluter till AIK under onsdagen den 26 juli och är 187 cm lång samt väger 84 kg. Han blir spelklar för AIK så snart som Migrationsverket tilldelat honom ett arbetstillstånd och Svenska Fotbollförbundet registrerat honom.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019