AIK är den av allsvenska femstjärniga klubbarna som ökat mest

2019.12.30, kl 07:50
AIK Fotboll har ökat mest av de allsvenska klubbarna som är femstjärniga i antalet poäng i den årliga certifieringsmodellen av tipselitklubbarnas akademier.

AIK är även en av nio klubbar i Sverige som har fått fem stjärnor i certifieringen som genomförs av Svensk Elitfotboll. Det är det högsta betyget en förening kan få. Certifieringen finns till för att bland annat kvalitetssäkra klubbarnas arbete med spelarutbildning, att identifiera klubbarnas egna utvecklingsområden samt att framhålla vikten av ledarutbildning som de viktigaste faktorerna.

Läs mer om certifieringsprocessen på denna länk. Vi har fått ställa några frågor till akademichef Johannes Wiklund.


Hur ska ni utvecklas under årets gång?
– Dels ska vi givetvis förstärka de positiva processer vi jobbat i under föregående år. Dels har vi även implementerat en del nya rutiner och principer i vår verksamhet under detta verksamhetsår som sakta men säkert kommer påverka våra arbetssätt och vår miljö även under 2020. Sist men inte minst så har vi haft en relativt hög omsättning på personal de senaste åren och då kontinuitet är en framgångsfaktor över tid för oss så är det viktigt att de nya anställningarna får sätta sig och göra ett avtryck i verksamheten över tid.


Vad betyder det att vi fått fem stjärnor i certifieringen?
– Det är den enda instrumentet för kvalitetssäkring och jämförelser mellan klubbarnas akademiverksamheter som finns idag, så att vi slår i taket på den är givetvis nödvändigt som grund för att ha de ambitioner vi har i vår klubb.


De klubbar som fått fem stjärnor i certifieringen 2019:

Malmö FF
IF Brommapojkarna
IF Elfsborg
AIK
IFK Göteborg
Helsingborgs IF
IFK Norrköping
Halmstad BK
BK Häcken

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll