AIK föll i bortamötet mot Vittsjö GIK

2021.05.13, kl 23:24
AIK förlorade bortamötet i OBOS Damallsvenskan mot Vittsjö GIK med 4–0. Hemmalaget blev numret för stora och hade redan efter första halvlek tagit ledningen med 3–0. Vittsjös Clara Markstedt blev tvåmålskytt.

Den femte omgången av OBOS Damallsvenskan 2021 skulle visa sig bli en tuff omgång för de gulsvarta AIK-damerna. På ett soligt Vittsjö IP visade Emily Gielnik tillsammans med Clara Markstedt att det var deras dag på jobbet. Tillsammans stod bakom samtliga mål för hemmalaget. Redan efter 23 spelade minuter gjorde duon sitt första mål. Gielnik med skottet som resulterade i att Markstedt kunde peta in returen.

AIK hade problem att få bukt på hemmalagets tunga offensiv. Genom att lyfta bollar in i straffområdet skapade laget oreda i AIK-försvaret gång på gång. 7 minuter efter första målet skulle även mål nummer två komma. Från en fast situation på mittplan skickade Ebba Hed in bollen i AIK:s straffområde. Efter en räddning från Majasaari hamnade bollen givetvis hos en rödklädd Gielnik som nickade in 2–0.

Likt resultatet visade så hade AIK det tufft även spelmässigt. De gånger man väl hade bollen var Vittsjö kompakta och fysiska i sitt försvarspel vilket inte underlättade för bortalaget. I matchminut 42 gjorde Clara Markstedt sitt andra mål för dagen då hon återigen var högst i luften och först på bollen. En nick som betydde 3–0 efter 45 spelade minuter.

När andra akten rullade igång hoppades vi på ett svartgult mirakel. Emma Becker ersatte Ema Paljevic i halvlek, men likt tidigare hade Gnaget inte jättemycket att komma med. I minut 56 kom det läge som kunde ha blivit starten. Nora Rönnfors forcerade fram på högerkanten och hittade in på Rosa Kafaji som sånär styrde in reduceringen via pannan.

I 76:e minuten satte istället Vittsjö spiken i kistan. Dagens huvudpersoner i hemmalaget gjorde likt tidigare. Inlägget från Gielnek och Markstedt med nicken. 4-0 stod på tavlan när domare Sandra Österberg blåste av matchen. Nästa match spelas söndagen den 23e maj kl 14:00 mot Kristianstad DFF.

Text: Filip Wiklund