AIK Fotboll befäster AIK Fotboll

2019.03.18, kl 10:03

Välkommen till 2019 års allsvenska upptakt med AIK Fotboll.

AIK Fotboll har sedan en tid lämnat en på många sätt fantastiskt glädjerik säsong bakom oss. Men den kyliga novemberdagen på Guldfågeln Arena i Kalmar, där vi alla stod som stolta segrare, lämnade i sin tur något kvar i oss. En känsla som fortfarande andas tillförsikt och en kropp som inte vill stanna och vila. Vi vill ha mer. Vi vill befästa oss själva i principer som grundat den känslan.

Vår största investering 2018 blev utan tvekan den i varandra. Gräs och betong blev ett. Spelare och supporter spelade tillsammans. Vi vann tillsammans. Vi tog nederlag tillsammans. Vi kände oss äntligen hemma i ett hus där vi för det mesta hälsat på. Vi vill befästa relationerna och kärleken till vår familj i vårt hem.

181111 AIK:s Sebastian Larsson hejas på av publiken under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och AIK den 11 november 2018 i Kalmar.
Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Inför året ville vi utmana sade vi. Vi ville utmana omgivning och konkurrens. Men framförallt oss själva som klubb. Vi ville utmana den historia som satt klubben i en position genom forna framgångar. Vi önskade utmana vår självbild som både utvecklat och begränsat oss i vår framtid. Vi ville inte längre tala om potentialen sade vi också. Vi ville utmana dess egentliga innebörd. Se vad den gick för. För att göra det var vi alla tvungna att se bortom våra egna drömmar och mål för att skapa en gemensam. Att göra det jobbet är oftast en fråga om underkastelse, men en signal om ansvar.

Det finns givetvis och uppenbart fortsatt en mängd saker att utveckla, där vi gemensamt fast med olika insatser behöver fortsätta utmana oss själva och omvärlden. När vi tar detta gemensamma ansvar tar vi också ytterligare sats i utvecklingen. Vi är medvetna om att historiskt har AIK haft svårt att befästa titelframgångar. Därför kommer det krävas såväl list, beslutsamhet och tålamod av oss alla om vi ska utveckla nya framgångar. Igen. Och med all sannolikhet igen. Låt oss befästa AIK Fotboll.

Vi vill också befästa traditionen med en allsvensk supporterupptakt. Därför ska ni känna er varmt välkomna till 2019 års upptakt där en inblick i den sportsliga ledningens principer och strategier utvecklas för er supportrar.

Tid: Söndagen den 24 mars, 10.00-12.30
Plats: Carlsberg Bar, Friends Arena
Program:
10.00 Carlsberg Bar öppnar.
10.30 Chefstränare Rikard Norling & Assisterande tränare Patric Jildefalk
11.30 Frågor till Rikard Norling & Patric Jildefalk
11.45 Baren öppnar
11.45 Sportchef Björn Wesström & Klubbdirektör Jens T Andersson
12.30 Frågor Björn Wesström & Jens T Andersson
13.00 Avspark Allsvenskt genrep AIK-BP (Gratis entré)

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019