AIK Fotboll och Fryshuset i samarbete

2022.01.04, kl 10:00
AIK Fotboll har tecknat ett samarbetsavtal med organisationen Fryshuset. Samarbetet gäller den mobila aktivitetsfestivalen Street Pep.

I dagarna tecknades ett samarbetsavtal mellan AIK Fotboll och organisationen Fryshuset kring det verksamhetsområde som går under namnet ”Street-pep festivalen”. Detta innerbär att på olika platser i Stockholms förorter görs nedslag tillsammans med diverse aktörer och föreningar för att ge barn och unga chansen att prova på olika typer av aktiviteter och idrotter med syftet att förbättra barns fysiska och psykiska mående.

Det här är ytterligare en aktivitet och ett område inom AIK Fotbolls initiativ Allmänningen som är en del av det totala samhällsengagemanget.

AIK Fotboll kommer under dessa nedslag driva, utveckla och ansvara för fotbollsdelen, något man gjorde med stor framgång tillsammans med Fryshuset under festivalen i Kallhäll 2021.

– För oss som klubb är det en självklarhet att samarbeta och tillsammans utvecklas med en så bra och viktig organisation som Fryshuset. Vi delar synen på samhället och våra värderingar stämmer väl överens, vilket är en förutsättning. Vi har stora förhoppningar på ett långt och framgångsrikt samarbete som jag hoppas växer över tid, säger Max Bergander, värdegrundsansvarig i AIK Fotboll.

– AIK är en unik klubb med en anrik historia, sina otroliga supportrar, stämningen på läktaren och sitt fina CSR-arbete. Vi ser att AIK Fotboll tar stora steg i sitt samhällsengagemang och ser därför mycket fram emot att jobba tillsammans. Genom samarbetet med AIK Fotboll kommer vi kunna inspirera fler barn och unga till fysisk aktivitet och engagemang i föreningslivet. Vi hoppas att detta ska kunna bli en början på ett längre samarbete då vi behöver förena alla krafter för att höja fokus på den psykiska och fysiska ohälsan som växer, framför allt i våra mer socioekonomiskt utsatta områden, säger Choukri Khotar, verksamhetschef på Fryshuset.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll