AIK Ungdomsfotboll på RF:s Barn och Ungdomskonferens

2019.03.19, kl 15:14
I fredags föreläste Mark O´Sullivan och James Vaughn på Riksidrottsförbundets årliga Barn och ungdomskonferens som hölls på Bosön.

Både James och Mark är med i AIK:s forsknings- och utvecklingsavdelning.
Vi har fått intervjua Mark som berättar om hur det var att föreläsa.

Hur känns det att få berätta om AIK:s verksamhet?
-Jag var inbjuden att föreläsa om hur vi kan skapa ett motivationsklimat, en lärandemiljö inom barn- och ungdomsidrott. Jag håller för närvarande på min doktorsavhandling samtidigt som jag arbetar för klubben och AIK kommer därmed med på en stor del av min presentation. Det känns väldigt bra som coach och forskare att få ge praktiska exempel på hur några av våra föräldratränare och akademitränare utvecklar sin ledarstil kombinerad med både den rika erfarenhet i klubben och det arbete vi gör i forskning och utveckling.

Varför är det viktigt att dela med sig av hur vi arbetar?
-Med den utveckling som har skett under de senaste 2 åren har AIK navigerat sig till ett unikt läge inom barn- och ungdomsidrott. Vi har fått nationell och internationell uppmärksamhet och detta framgår av de olika diskussionerna vi har och de partnerskap vi har bildat. Vi har under de senaste åren startat upp samarbeten med några mycket välkända klubbar och organisationer. Genom att dela med sig av vårt arbete kan vi förhoppningsvis få andra att reflektera över hur vi utvecklar inlärningsmiljöer i AIK och genom diskussioner kan utveckla varandra för en sundare barn och ungdomsidrott.

Hur tycker du publiken tog emot din presentation?
-Det kändes som den att mottogs väl då både James och jag har blivit ombedda att presentera vårt arbete på andra idrottsförbunds egna konferenser. Vi är båda stolta över att vi kan presentera AIK Ungdomsfotboll på många olika forum.

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019