AIK:s utbildningsmaterial används utomlands

2019.04.23, kl 14:16
AIK:s utbildningsmaterial används för att utbilda ledare och tränare i Engelska rugbylandslaget. Det materialet som används är videoklipp från vår extraträning.

Vi har fått intervjua Rick Shuttleworth som är ett stort namn i samband med rugby. Han har arbetat för många styrande organisationer över hela världen och arbetar för närvarande med Englands rugbylandslag och som utbildare för Engelska Rugbyförbundet. Rick har erfarenhet av coaching i andra sporter som olympisk segling, fotboll, bågskytte och landhockey. Rick har använt det filmade materialet från extraträningen som vi bedriver i sitt tränarutbildningsarbete för Englands rugbylandslag.

Han berättar lite mer om detta i intervjun nedan.

Kan du berätta om tränarutbildningen du nyligen höll?
– England Rugby Level 4 är vår toppformella coachutbildning. Jag gjorde en färdighetsmodul som täcker kompetent beteendeutveckling med professionella tränare. Alla tränare som var på plats kom från den högsta ligan.

I vilket sammanhang använde du material från AIK?
– Sammanhanget visade hur transformation på makronivå som en förändring i organisationsstrukturen för att förbättra coaching och pedagogik (AIK:s beslut om att ta bort tidig urvalspolitik) kan leda till framväxten av effektiv kompetensutveckling.

Det material du använde dig av är på spelare som 8-9 år gamla, hur kan det vara relevant för tränare på den absolut högsta nivån i rugby?
– Utvecklingen av färdigheter som behövs för att spelare ska trivas, vilket gör det möjligt för dem att prestera på högsta nivå och anpassa sig till alla ramverk / game model på klubb – och landslagsnivå. Videon visar hur unga spelare även i denna ålder kan självorganisera kring spelets principer och fatta egna beslut baserat på informationen som presenteras för dem i övningsdesign.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll