Avtal och utlåning för Rickson

2016.04.13, kl 14:00

AIK Fotbolls ungdomsakademi fortsätter att producera spelare till A-laget. Rickson Mansiamina och AIK är överens om ett avtal som sträcker sig över 2018.

– Ricksons egenskaper, personlighet och bakgrund passar bra in i framtidens AIK. AIK:s ungdomsakademi visar ännu en gång att de producerar spelare som slår ut externa och mer erfarna alternativ i rekryteringsprocessen till A-truppen, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

18-årige Rickson Mansiamina, född den 9 juli 1997 i Stockholm, som kontinuerligt har tränat med AIK:s A-trupp sedan 2015 kommer under våren 2016 att lånas ut till IFK Helsingfors i Veikkausliiga, den finska högstaligan. Klubbarna är överens, nu återstår signering av avtal mellan Rickson och HIFK samt läkarundersökning innan en formell spelklarhet ges av förbunden.

– Vi har hittat en utlåningslösning i en bra och spetsig utvecklingsmiljö som gör att Rickson återvänder till AIK i sommar med internationell seniorerfarenhet. IFK Helsingfors är en spännande partner i vårt långsiktiga arbete med att utveckla våra spelare, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag är glad och stolt över att AIK har gett mig den här chansen. Både jag och AIK vet mina styrkor, nu handlar det bara om att utveckla dem ännu mer för att kunna bidra till lagets framgångar genom att jobba hårt varje träning. Jag vill tacka folket som har varit med mig under min utveckling, men framför allt vill jag tacka alla akademitränare som jag har haft i AIK, säger Rickson Mansiamina.

Text: AIK Fotboll

 

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019