Bortaförlust mot KIF Örebro DFF

2021.03.07, kl 18:30
Träningsmatchen mot KIF Örebro DFF slutade med förlust för AIK. Örebrolaget, som ifjol knep sjundeplatsen i OBOS Damallsvenskan, gjorde matchens enda mål på Behrn Arena via ett volleyskott i den 73:e matchminuten. AIK skapade flera bra chanser, men fick tyvärr ingen utdelning.

En solig dag på Behrn Arena i Örebro såg ut att bli en fin tillställning med AIK-ögon sett. Både fotbollsmässigt och iklädda i det nya, svarta försäsongsstället med gulddetaljer. En bra inledning på matchen innebar ett antal farliga målchanser och det fanns en frenesi i spelet som bådade gott. Den spelaren som såg ut att vara mest spelsugen var AIK:s Rosa Kafaji. I den 18:e matchminuten försökte hon bland annat sig på en cykelspark, som dessvärre varken träffade boll eller mål. Därefter var det både överstegsfinter och skottfinter som var nära att resultera för AIK. Dock utan utdelning.

Efter 31 spelade minuter fick vi se halvlekens farligaste chans och återigen var det AIK som var på offensiven. Jenny Danielsson tog sig fram till vänster i offensivt straffområde och sköt ett skott som träffade stolpen och ut. Fortsatt 0-0 på resultattavlan vilket också blev resultatet efter 45 spelade minuter.

I den andra akten skulle vi få se en lite annorlunda matchbild. KIF Örebro började äga mer och mer boll och leta sig igenom AIK:s backlinje. Bland annat kunde den unge KIF-anfallaren Emilia Pelgander rycka sig igenom och skapa ett jätteläge att göra matchens första mål. Nej tack, svarade Serina Backmark i AIK-målet med en fin benparad.

Efter ytterligare räddningar och missade avslut skulle däremot målet till sist komma. Ett inlägg från högerkanten hamnade hos KIF-spelaren Karin Lundin som på volley kunde slå in ledningsmålet 1-0 i den 73:e matchminuten. Därefter hade AIK svårt att skapa kvitteringschanser och blev desto mer fokuserade på att hålla tätt bakåt. Istället kom matchens sista målchans även den från hemmalaget – men Serina Backmark var på tårna och kunde styra ut bollen till höger om sitt mål. Resultatet 1-0 till KIF Örebro stod sig speltiden ut.

Text: Filip Wiklund