De köpte tre Evighetskort av AIK Fotboll

2020.04.05, kl 11:00
Den 27 november 2018 lanserade AIK Fotboll årskortet Evighetskortet - ett årskort som ger tillträde till AIK Fotbolls samtliga allsvenska hemmamatcher under innehavarens livstid. Strax därefter köptes det första Evighetskortet och i dagarna har familjen Söderberg köpt tre Evighetskort.

Annons:

Den 14 december 2018 meddelade AIK Fotboll i ett pressmeddelande att klubben sålt det första Evighetskortet vilket med stor marginal var det dyraste sålda årskortet genom tiderna i Norden och en milstolpe i klubbens historia. Priset för Evighetskortet är 189 100 kr och gäller som entré för AIK Fotbolls samtliga hemmamatcher i Allsvenskan, så länge kortinnehavaren lever. Med Evighetskortet ingår dessutom att fritt välja vilken läktarsektion som man vill besöka i varje specifik match.

AIK Fotboll kontaktade de två AIK-bröderna Markus och Andreas Söderberg för att fråga om det unika köpet som familjen gjorde.

Berätta lite om supporterfamiljen Söderberg.
– Farfar var faktiskt djurgårdare, men pappa tyckte inte alls att det kändes rätt och han började följa Gnaget när han var liten istället. Och tur var väl det. För pappa har det mestadels varit ishockeyn som har legat varmast om hjärtat medan det är fotbollen som gäller för oss bröder. Vi kommer från Stockholm, men flyttade ner till Skåne och att växa upp som gnagare i Skåne kan ju tyckas lite kämpigt. Men det fick bli att vi under uppväxten åkte på närliggande bortamatcher och följde resten på TV. Så fort man kunde tajma Stockholmsbesök och hemmamatcher var det ju fantastiskt, men nu är vi hemma i huvudstaden igen.

Hur länge har ni haft årskort?
– Markus har haft sitt årskort i ungefär tio år medan Andreas och pappa Jan har haft sina i fem år.

Från vilken läktare brukar ni heja fram laget ifrån?
– Markus har hoppat runt lite. Han inledde på Norra stå för att sedan gå över till den östra läktaren, det var på den tiden när det fanns mazarin i halvtid på Råsunda fotbollstadion. Sedan flytten till Friends Arena har det blivit den västra läktaren för hela familjen.

Ni köpte precis tre Evighetskort. Det tyder på ett stort hjärta för klubben, hur kom ni fram till det beslutet?
– Som du säger så har vi alla ett stort AIK-hjärta. Föreningen har ju under alla ens år gett en själv mängder med känslor. Alltifrån glädje, sorg, spänning och desperation. Från de självklara topparna i de senaste två SM-gulden till kanske de djupaste mörker som under 2004 eller 2010 så är det känslor man aldrig fått uppleva om inte AIK fanns. Så vi har funderat på olika sätt för att kunna ge tillbaka till klubben. Exempelvis så skänkte vi ett antal ungdomsårskort till en ungdomsgård under något år. Men vi kände att köpa Evighetskort till oss alla tre var såväl symboliskt för oss som mest fördelaktigt för AIK Fotboll.

AIK Fotboll har tidigare sålt ett Evighetskort så ni tillhör en liten exklusiv skara. Tankar på det?
– Det är helt klart en kul skara att vara en del av. Förhoppningsvis blir vi fler med tiden.

Har AIK Fotbolls kampanjer om extra stöd i denna oroliga tid något med ert köp att göra?
– Vi kände att när AIK Fotboll gick ut med sin kampanj så var det dags för oss att göra slag i saken. AIK Fotboll har ju professionaliserats enormt och att något så plötsligt som ett virus ska sätta käppar i hjulet för klubben har varit oerhört svårt att leva med.

Har ni berättat något om detta för era vänner på läktarna?
– Nej, inte ännu så det blir nog kul nyheter att leverera.

Hur stor är er abstinens när ingen fotboll spelas?
– Den är enorm kan man minst sagt säga. Det får en att förstå hur stor roll som AIK spelar i ens liv. Från utsidan kan det tänkas löjligt, men från insidan så sätter verkligen kampanjen “Inte bara existera” fingret på hur man känner.

Vad tror ni om AIK:s kommande säsong rent sportsligt?
– Det känns lite som en “nu jävlar-stämning” i laget. Vi har en hel del unga spelare som kommer att vara riktigt spännande att följa och sen finns en del klasspelare som kan leverera direkt. Vi tror fullt ut på att Rikard och teamet kommer få ihop de sista pusselbitarna. Om de får det så kan det nya spelsystemet vara lika framgångsrikt som vårt system 2018 om inte bättre. Väldigt spännande minst sagt.

AIK Fotboll vill tacka familjen Söderberg för stödet som detta köp gav, vi ses på läktarna!

Text: Stefan Mellerborg

Årskort:

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll