Fotbollsprofil på högstadiet med uppstart HT19!

2019.04.09, kl 18:29
I slutet av februari i år blev det klart att AIK Ungdomsfotboll och Skytteholmsskolan tillsammans kommer starta upp fotbollsprofil på skolans högstadium

En fotbollsprofil innebär att man på skoltid tränar fotboll två gånger per vecka med ansvarig tränare från AIK som utöver uppdraget som tränare även är mentor och ser till att såväl skolarbete som fotboll flyter på och där skolresultat är högsta prioritet. Utöver den ansvariga tränaren tillika mentorn bemannas även verksamheten av ytterligare tränare samt specialtränare.

Träningen ligger planerad så att frukost och lunch hamnar optimalt i förhållande till träningen.

Då klartecken för fotbollsprofilen kom aningen sent har därför antagningen dragit igång med full fart där såväl intervjuer med rektor och ett första färdighetsprov arrangerat av AIK Ungdomsfotboll redan genomförts. Vid det första färdighetsprovet som genomfördes onsdag 3 april deltog 23 killar och tjejer födda 2006 vilket var väldigt kul att se.

Då antagningen som sagt kom igång sent har nu sista dag för ansökan satts till 30 april, med ytterligare färdighetsprov 15 maj.

Är du sugen på att kombinera högstadiestudier och fotbollsträning är ett upplägg likt detta något utöver det vanliga där träningstider, tränarkvalitet, närhet till skola och koppling till skolresultat är något helt unikt.

Länk till ansökningsblankett:

Länk till Solna Stads hemsida ang. fotbollsprofil på Skytteholmsskolan:

 

 

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019